VIS Novi Dan predstavili prvi singl


vis_novi_dan_Pobednici prema glasovima publike ovogodišnje 46. Gitarijade u Zaječaru VIS Novi Dan predstavili su svoj prvi singl „Revolveraš“ za koji će uskoro sninmiti spot.

Vis Novi Dan je osnovan u novembru 2010. godine u Zaječaru i okrenut je isključivo autorskom radu. Ono što prvo “bode oči” u biografiji ovog sedmočlanog sastava jeste da je formiran od strane jednog profesora i šestorice srednjoškolaca. Ostvarenje sna za ovu neobičnu postavu krenulo je avgusta ove godine na 46. Zaječarskoj gitarijadi kada su prema glasovima publike izabrani za najbolji bend, a tada ni žiri nije ostao ravnodušan te ih je svrstao među prvih šest najboljih takmičarskih grupa.

“Volim da komponujem otkako sam stupio u dodir sa gitarom, a imam i tu privilegiju da radim u osnovnoj školi u kojoj pored ljubitelja prirodnih nauka ima i onih koji se od malena uhvate u koštac sa umetnošću. Sve je počelo u okviru Dramske družine kada smo došli do ideje da napravimo školski rok bend, a nastavilo se kada sam sa rođenim bratom i njegovim školskim drugom, tada su bili treća godina srednje škole, dogovorio da napravimo akustični bend koji će svirati samo autorske stvari i komponovati na stihove velikih pesnika. Kompozicije su ipak zahtevale bolji aranžman tako da smo pozvali, ja još tri svoja učenika, jedan je tada bio osmi razred a dvojica su već bila u srednjoj školi, a oni još jednog srednjoškolca. I tako postadosmo sedmočlani bend kome je zaista malo trebalo da bilo koju ideju sprovede u delo”, nesebično deli priču kako je sve počelo profesor Stevan Jovanović, dodavši: “Moja ideja je zapravo ideja, ako ništa drugo, ono da ovaj naš bend bude zeleno svetlo ostalim mladim bendovima, da se upuste u što kreativniji postupak i uživaju na pravi način.”

“Snimili smo spot koji će biti drugačiji. Kada kažem drugačiji, govorim u odnosu na današnje vreme i spotove koje danas imamo prilike da vidimo. Sa druge strane, spot i nije toliko drugačiji u odnosu na spotove kroz istoriju, naravno. Prepun je nekih omaža i one energije koju su posedovali spotovi iz osamdesetih, pa i devedesetih godina prošlog veka”, otkriva Stevan Jovanović.

VIS Novi Dan čine: Stevan D. Jovanović (vokal), Gvozden Jovanović (vokal, akustična gitara), Boris Živulović (gitara, vokal), Vlada Dijanović (gitara), Uroš Bogdanović (klavijature), Ivan Stanković (bas gitara), Mihailo Ivković (bubnjevi). Njihov prvi singl možete preuzeti ovde.

(Visited 64 times, 1 visits today)