Vile Valo (HIM) i MGT predstavili obradu pesme „Knowing Me, Knowing You“ sastava ABBA


MGT feat. Ville ValoZa spoj „love“ metala i švedskog popa možemo se zahvaliti MGT-u poznatijem kao Mark Gemini Tvejt (Mark Gemini Thwaite). Veteran u muzici, radio je sa brojnim bendovima poput Ministry, The Mission i Black Star Riders, Mark Gemini Tvejt, poznatiji kao MGT, odlučio je da snimi svoj solo album pod nazivom Volumes na kojem će učestvovati brojni gosti među kojima se našao i frontmen benda HIM, Vile Valo (Ville Valo), koji je učestvovao u stvaranju obrade pesme sastava ABBA„Knowing Me, Knowing You“. Ova pesma je prvi singl sa predstojećeg albuma.Kao što se može čuti u pesmi, prisutna je upotreba agresivnijih gitarskih rifova koji stvaraju dosta snažniju verziju pesme nego što je to bio slučaj sa originalnom.

MGT je naveo sledeće: „ABBA su pesmu ‘Knowing me, Knowing You’ objavili pre skoro 40 godina u zimu, pa samim tim i pesma kao i spot imaju taj isti osećaj zime. Kada smo odlučili da snimimo spot za ovu pesmu, Vile i ja smo se dogovorili da treba da zadržimo taj ABBA osećaj pesme i da tematika zime ostane prisutna u našem spotu. Napravili smo snimak planine prekrivene snegom, dok se Vile javlja povremeno u samom centru sa plamenom. Poprilično smo zadovoljni kako je spot na kraju ispao.“

Na albumu Volumes će se među gostima naći i Vejn Husi (Wayne Hussey ; The Mission), Majls Hant (Miles Hunt ; The Wonder Stuff), Riki Vorvik (Ricky Warwick ; Black Star Riders) i Džulijen Regan (Julianne Regan ; All About Eve). Kako je sam MGT naveo, još nije poznat tačan datum, ali album Volumes pojaviće se krajem juna meseca.

(Visited 317 times, 1 visits today)