Villagers singlom „Wichita Lineman“ najavili izlazak albuma


Villagers - Where Have You Been All My Life?Irski indi-folk bend Villagers objavio je singl „Wichita Lineman“ kojim najavljuju četvrti studijski album pod imenom Where Have You Been All My Life? koji će biti objavljen 08.01.2016. godine od strane izdavačke kuće Domino Records.

Album je zbirka pesama koja destiliše pet godina rada i tri studijska albuma. Snimljen u jednom danu u londonskom RAK studiju pod dirigentskom palicom Ričarda Vudkrafta (Radiohead, The Last Shadow Puppets) i bendovog tonca Bera Kvina (Ber Quinn), album je ponovno zamišljanje starog materijala besprekorno satkanog u ruho aktuelnog albuma Darling Arithmetic.

Prethodni album objavljen u aprilu 2015. godine, Konor O’Brajenov (Conor O’Brien) treći studijski album pod okriljem benda Villagers bio je više intimno putovanje u odnosu na svestrane aranžmane na prva dva albuma, Becoming A Jackal (2010) i {Awayland} (2013). Ovaj sveži pristup je korišćen na turnejama gde su starim pesmama dali novo ruho kroz drugačije aranžmane. I tako su u jednom danu u julu prošle godine snimili osamnaest novih pesama od kojih su odabrali dvanaest za novi album, najintenzivnije do sada, ali zadovljni učinjenim. Svi snimci su snimljeni iz prvog ili drugog pokušaja i neposrednost je bila deo magije toga dana, živo i bez potrebe sa nasnimavanjem ili drugim studijskim potrebama.

Jedinstvena priroda ovih aranžmana je prevashodno zavaljujući muzičarima koji su se taj dan našli u prostoriji za snimanje, a to su: Kormak Kuran (Cormac Curran) na klaviru i analognom sintisajzeru, Deni Snou (Danny Snow) na kontrabasu, Mali Livelin (Mali Llywelyn) na harfa, „mellotron“, vokali i Gvion Livelin (Gwion Llewelyn) na bubnjevima, trubi i vokalima. Rezultat je bujan, harmoničan i živ dokument o vremenu i mestu. Uostalom, poslušajte.

(Visited 107 times, 1 visits today)