Vila Filozofina u Novom Sadu: koncertna promocija albuma


Vila FilozofinaVila Filozofina (Julia Boroš) nastavlja turneju povodom promocije svog drugog studijskog albuma pod nazivom Vila Filozofina koncertom u novosadskom klubu Foxtrot (Futoška 23). Tim povodom uradili smo i intervju sa njom.

Nakon nastupa u klubu Mikser house u Beogradu, 2. oktobra, Vila Filozofina obradovaće svoje novosadske fanove koncertom u klubu Foxtrot 7. decembra gde će predstaviti svoje najnovije ostvarenje u vidu albuma koji nosi ime svoje autorke i na kojem se nalazi jedanaest izvanrednih numera – od nežnih balada do dinamičnih pesama koje krase fanki, rok i soul elementi. Na novinarskoj konferenciji održanoj 27. novembra u klubu Foxtrot u svrhu najave koncerta i promocije albuma, Julia je pokazala oduševljenje rezultatom svog vrednog rada i veliku želju da te rezultate podeli sa svojom vernom publikom. Kantautorka je naglasila da joj je veoma bitno što će 7. decembra nastupiti u svom rodnom gradu, mestu začetka njene muzičke karijere. Ovim koncertom Julia će zaokružiti priču koja je započela još devedesetih godina kada je redovno nastupala baš u klubu Foxtrot kao izvođač cover pesama.

Sada nam se vraća sa autorskim materijalom i pruža nam priliku da pored njenog fantastičnog glasa čujemo i kako razmišlja. U znak zahvalnosti ljudima koji su je od samog početka podržavali i verovali u nju, Julia se raduje nadolazećem koncertu i poručuje svima da mogu da očekuju „dobru, toplu energiju, (koja će) malo i da ih razbudi ali i da ih ponese na neka mesta gde nikad nisu bili u duhovnom smislu.” Vila Filozofina ispričaće nam svoju filozofiju i podeliti radost i dobro raspoloženje sa svima koji su željni „razmene energije na jednom višem nivou”, kako nam i sama poručuje.

Koncert u Novom Sadu biće održan 7. decembra u 22 časa u klubu Foxtrot. Ulaznice se mogu kupiti u Foxtrotu i Mungosu (ul. Zmaj Jovina 2, u pasažu) po ceni od 300 dinara u pretprodaji i 400 dinara na dan koncerta. Uz kupljenu ulaznicu posetilac će na poklon dobiti kupon za vino STOBI, a uz jednu kupljenu čašu vina STOBI istoimena vinarija i Vila Filozofina poklanjaće još jednu. Svaki 25. kupac ulaznice na poklon će dobiti još i CD izdanje albuma Vila Filozofina, a u znak dobrodošlice, na koncertu će svaki posetilac dobiti čašu vina STOBI. Ovaj izraz velikodušnosti možemo pripisati darežljivom duhu Vile Filozofine koja ne samo da sa uživanjem nastupa već i veliku pažnju poklanja atmosferi u kojoj će se njeni ljubitelji naći na koncertu.

Nakon koncerta u Novom Sadu uslediće i koncerti u:

  • Beogradu – 12. decembar, 22h, GUN CLUB (Miloša Pocerca 10) i
  • Zemunu – februar 2014, 22h, FEST KLUB (Gradski park 2)

Postoji i mogućnost učestvovanja na Beogradskom Autorskom Rok Festivalu (BARF) 26. decembra u Domu omladine (sala Amerikana) u Beogradu, a Vila Filozofina najavljuje i skore koncerte u Pančevu, Smederevu i Somboru.

(Visited 93 times, 1 visits today)