ViLa FiLoZofina: Prvi album i spot novog beogradskog benda


ViLa FiLoZofinaU martu ove godine Beograd je postao bogatiji za još jedan bend. ViLa FiLoZofina postoji tek osam meseci, a iza sebe već imaju specijalnu nagradu na takmičenju „Jelen demofest“, spot za pesmu “Samospoznaja”, kao i album prvenac „Vila Filozofina”.

Bend je osnovala Julia Boroš koja je ujedno i autorka tekstova i pevačica. Prema njenim rečima u nazivu „FiLoZofina“, sadržan je opis onoga što radi Filozofina: Ljubiteljica mudrosti. Kao i svaki “Ljubitelj mudrosti”, ona traga za istinom i smislom sopstvenog postojanja, kao i postojanja celog univerzuma, uočavajući principe prirode i shvatajući interakcije mikro-makro kosmosa – opisuje Julia značenje naziva benda.

Julia ima specifičan vokal, ali i autentičan stil što svakako predstavlja osveženje na današnjoj domaćoj rok sceni. Njena pojava ostavlja jak utisak što se može vrlo intezivno osetiti tokom gledanja spota “Samospoznaja” koji je ujedno i prvi singl sa novog albuma. Tekst pesme je pisala Julia, za muzičku produkciju pobrinuo se Aleksandar Sedlar, dok su su izvođenju pesme učestvovali i trubač Strahinja Banović, bubnjar Igor Malešević, kao i Akademski Hor „Collegium Musicum“. Za video produkciju bio je zadužen Mihailo Dragojević, a za koncept Mihailo Dragojević i Julia Boroš.

Album „Vila Filozofina” sadrži 11 pesama i po rečima Julie Boroš nastao je pre svega kao posledica potrebe da se nađu odgovori na neka lična životna pitanja, kao i da se kroz muzičku podršku bodre vizionari, umetnici, tačnije svi stvaraoci, koji misle da im nekad ponestaje inspiracije, pritisnuti borbama za bolji život, koje su pune iskušenja.

Sudeći po prvom singlu i zapaženosti među publikom, Julia, Goran Ljuboja – Trut (bubnjevi), Aleksandar Mijatović (električna/akustična gitara), Jovan Matić (bas gitara), Svebor Šakić (električna gitara), Željko Adžić (klavijature), Nevena Filipović (prateći vokal) i Jelena Rančić (prateći vokal) uspevaju da privuku pažnju publike, dok će se pravi utisci dobiti kada dovršen album bude objavljen.

(Visited 58 times, 1 visits today)