Vikend u pub-u Only Fools and Horses – Šinobusi (2)


ŠinobusiNajavili smo dobar vikend u „Mućkama“, samo što nije bio dobar već odličan. I to ne samo zbog nagradne igre u kojoj smo podelili karte za obe najavljene svirke već i zbog atmosfere i zvuka koji se slušao.

Nakon burnog petka i eksplozije energije uz Osmi dan, usledilo je dosta drugačije subotnje veče sa novosadskim Šinobusima. Ovo savršeno veče počelo je pesmama „Bluz novog dana“ i „Ja moram da te vidim što pre“. Usledile su i druge autorske pesme, ali smo bili počašćeni i odličnim obradama „Diggin’ a Hole“, „Black Betty“, „Like a rolling stone“ , meni najdraže „Miss you“ i tu spisku nije kraj.

Odlične solaže, usna hramonika, bubnjevi, bas, vokali – sve je bilo na visokom nivou. Mada se ništa manje nije ni očekivalo od njih.

Šinobusi su osnovani 2001. godine. Za ovih deset godina postojanja iza sebe imaju dosta nastupa u zemlji i regionu i tri albuma („Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama“, „U pravcu jablanova“ i „Vagon za provetravanje tunela“). Žanrovski su vrlo raznovrsni što svakako nije mana već prednost.

Ako se zbog mog subjektivnog osećaja subotnje savršene večeri osećate loše, znači da ste ovo propustili, pa se potrudite da na sledećoj svirci budete opravdano prisutni.

(Visited 151 times, 1 visits today)