Vikend u klubu Fest i Danguba


Empathy @ Klub Fest, ZemunNekako, svi moji putevi kada sam u Beogradu, vode u Fest ili Dangubu. I ne žalim se. Realno, svi koji vole dobre svirke tu moraju da završe jer su oba kluba prepuna istih.

Petak 04. maj – Klub Fest, Neozbiljni Pesimisti / Empathy SoulProject

I kooonačno je izašao spot “Sve na silu”. Skoro 7.000 pregleda za samo 15 dana. Pre svega moram da kazem: UAA za putare koji su tako lepo obeležili radove na putu i isključenje za Batajnicu da nas osmoro nismo uspeli da ga vidimo. Ali dobro, stigli smo do milog nam Festa. Od ove svirke očekivala sam mnogo. A dobila i više nego što sam mislila. Pored standardno dobrih Neozbiljnih Pesimista, mada ovog puta oslabljenim za dva člana, publiku su zabavljali i Zrenjaninci Empathy SoulProject. O ovim sjajnim mladim ljudima pisali smo već i to sve u superlativu. Tako će biti i ovaj put. Iznova me kupuju energijom koju imaju i profesionalnošću na kojoj mogu da im pozavide i mnoga veća imena. Njihovo vreme tek dolazi, a ono što jako priželjkujem je album ili makar singl. E, kad su Zrenjaninci završili i ostavili sve prisutne bez daha, svoje instrumente nabacili su i Somborci, pa je žurka mogla da se nastavi. U pravom smislu te reči. Uspela sam da dohvatim spisak pesama, čisto da se svakoj unapred radujem, ali cvrc. Nisu ga se pridržavali što samo pokazuje koliko im je bitna publika i njihova volja.

Neozbiljni pesimisti @ Klub Fest, Zemun

Skakali i pevali su svi, i oni na bini i mi u publici. Ovu svirku ću između ostalog pamtiti po tome što sam te večeri postala svesna da je leto stiglo. Ne proleće, leto! Što reče jedan prijatelj veče kasnije, bio bi pun pogodak napraviti tuš kabine u klubovima (u njegovom slučaju u pekari, ne pitajte zašto). I opet ću vam reći, mnooogo ste propustili ako niste bili. Ali imate priliku za popravni. Petak, 11. maj, Božidarac, Neozbiljni Pesimisti/LudeKrawe/Proces, 21h, ulaz 300 dinara.

Subota 05. maj – Klub Fest, UrbanPuls/ Klub Danguba, Osmi dan

UrbanPuls @ Klub Fest, Zemun

Kao što se vidi, nekako sam uspela da se organizujem i posetim obe svirke meni dragih bendova. Ovo su momenti kada bih volela da je kloniranje moguće. UrbanPuls, Nikola, Marko i Ivan. Tri momka koje bi svaka devojka volela da ima u komšiluku. Oni su lepi, zgodni ali ono što je ipak najvažnije, oni su odlični muzičari. Zamislite da vam zasviraju pod prozorom… Konačno sam imala priliku da ih slušam malo duže i istinski uživala u tome. Svi vi koji volite čist rock’n’roll, poslušajte prvom prilikom UrbanPuls. Nećete zažaliti. Još uvek je aktuelan hit “Ona to zna” za koji su snimili i spot, a ono što možemo da najavimo je još jedan spot koji će se snimati ovog leta za pesmu sa novog albuma, i nama na tanjiru naći će se verovatno u septembru. Urbani momci zasluzuju i urbanu publiku. Njihova je upravo takva. Fest je to veče bila jedna sasvim druga priča, možda i zbog društva u kom sam bila. Dve sjajne devojke koje su mi pravile društvo, zbog svoje posebnosti, učinile su da se osećam zaista srećno što sam tu. A UrbanPulsovci, kako ja volim da ih zovem, podsetili su me na to šta je prava dobra rock svirka. Na žalost, nisam ostala do kraja i sa svoja dva verna pratioca do ranih jutarnjih časova, dobošom Piccolo 10 i jednom bubnjarskom stolicom (opet ne pitajte zašto), otišla sam u Klub Danguba.

Osmi dan @ Klub Danguba, Beograd

I opet dobri stari Bob me dočekao u dobroj staroj Dangubi. Stigla sam na poćetak drugog bloka, što u prevodu znači, već su svi …..fijuuuuu! Veseli, veseli, veseli! Osmi dan, ubija kako zvuči. Neku čudnu magiju imaju zajedno Osmi dan i Danguba. Ni jedna svirka ne proizvodi toliko Serotonina i Endofrinina kao baš ta u kojoj se oni spajaju. Osmi dan, standardno dobar. Kod njih greške nema. Publika, standardna beogradska. Sjajno raspoložena, ceo repertoar znaju napamet, bolje i od samog Alekse, koji ga jako temeljno priprema pre svake svirke. A moje drage Novosađanke, u prvom redu, totalno utopljene u masu. Skaču, pevaju i uživaju. Prilazim, a one viču: “Čabo mi te volimo!” Sve mi je jasno, uvlačim se polako u ludilo, tu me čeka čuvena “žaba”, popijem je i…sve ostalo je istorija.

Posle ovog vikenda, zaista mi treba odmor. Bio je to 3 u 1 vikend iz više uglova. Tri svirke u jednom vikendu, ili možda treći vikend u jednom mesecu (na točkovima). Još samo da preživim Ivanin rođendan….

(Visited 98 times, 1 visits today)