VI Čulo u Pub-u For Sale


sesto_culo_for_saleNovosadski bend VI Čulo, nastupiće u subotu, 17. novembra u Pub-u „For Sale“ (Novi Sad, Zmaj Jovina br. 8.) i predstaviti se publici svojim autorskim pesmama, kao i pesmama Dženis Džoplin (Janis Joplin), Peti Smit (Patti Smith), Ete Džejms (Etta James), grupe The Cranberries, Džoan Ozborn (Joan Osborne),… u akustičnom aranžmanu.

Kroz svoju harizmu, neobičnost i nesvakidašnjost muzičkog stila, kao i samu karakterističnost vokala, indentitet VI Čula gradio se kroz mnoge muzičke oblike inspirisane blues, rock i jazz delima i muzičarima perioda ’60, ’70’, ’80… Tako se kroz muziku koju gaji VI Čulo, isprepletalo ono najlepše i najkvalitetnije od Dženis Džoplin, Ete Džejms, Glorije Gejnor (Gloria Gaynor), Peti Smit, grupa Fleetwood Mac, Pointer Sisters, The Cranberries, Simon & Garfunkel, i mnogih drugih…

Bend je nastao pre par godina na inicijativu Todore Stojinović. Todorina naglašena intuitivnost ovom muzičkom sastavu kumuje, i rađa se ime VI Čulo (Šesto čulo/eng.Sixth Sense). A kako se magija dalje razvijala, otkrio nam je Ivan Černjak, basista u bendu VI Čulo:

“Gledavši unazad, pa do te neke 2009. godine kada je cela priča krenula zahvaljujući Todori Stojinović, bend je prošao kroz period kada se išlo u susret tome da se iznađe konačna forma zvuka i postava benda. Mnogo se muzičara izmenjalo, doživela su se razna iskustva, sve do početka leta 2012. godine kada je bend dobio konačnu formu. U bend su došli Strahinja Stojković, mladi gitarista zaječarske grupe Čiča Gorio, Stanislava Staša Kostić, violinistkinja benda Prkos drumski, kao i Miloš Topić, bubnjar benda Concrete Sun. Tako da sada bend definitivno čine pet članova.”

Bend je u fazi kada priprema svoj album prvenac, koji bi trebao da ugleda svetlost dana i obraduje nas početkom sledeće godine. Pitali smo Ivana i za pojedinosti vezane za predstojeći nastup VI Čula u Pub-u For Sale (gde će bend svirati i svoje autorske pesme), a takođe i za pojedinosti vezane za planove benda u skorijoj budućnosti, i evo šta nam je još otkrio:

“Imamo relativno izdefinisanu sliku kako će to sve da izgleda, i po pitanju pesama, i po pitanju scenskog nastupa, produkcije, i svega ostalog što po nama bi trebalo da zaokupi pažnju i privuče potencijalnu publiku. Planovi benda su definitivno album prvenac početkom sledeće godine, i najverovatnije singl, kao i spot do kraja ove godine, čime bismo napravili uvertiru za album. Očekuje nas u decembru nastup Todore na festivalu „Omladina“, gde će interpretirati pesmu „Bajka“ u aranžmanu Kornelija Kovača, i u izvođenju festivalskog benda. Nakon toga pripremamo autorski koncert, koji će se održati u pozorištu u Sremskoj Mitrovici. Koncert bi trebao da se realizuje, negde u drugoj polovini januara, biće tu i gostiju, očekujemo etno grupu iz Sremske Mitrovice Ozarje, kao i još neka iznenađenja.  Koncert će biti u ‘unplugged’ varijanti, gde ćemo interpretirati autorske pesme, a i poznate obrade iz opusa R’N’R, bluza, pop muzike… Vidimo se na licu mesta!“

Bend je nastupao u mnogim klubovima u Novom Sadu i okolini. Ostvarenje Todorinog sna bilo je učestvovanje VI Čula na „Cantat festivalu“ u avgustu prošle godine kao predgrupa popularne franscuske grupe ZAZ, kada je bend izveo svoje četiri autorske pesme („Mladost„, „Da mi je“, „Galeb“ i „Bajka“), pred oko 15.000 raspevanih duša. Bend je takođe imao zapaženo učešće na „TAKT festivalu“, gde su osvojili nagradu publike.

Bend VI Čulo čine: Todora Stojinović  (vokal, ritam gitara), Strahinja Stojković (solo gitara), Stanislava Kostić (violina/prateći vokal), Ivan Černjak (bas gitara) i Miloš Topić (bubnjevi, kahon, perkusije).

Posetite Pub For Sale u subotu i dopustite da vas povede VI Čulo

(Visited 92 times, 1 visits today)