Veliki promotivni koncert grupe Olovni ples


Olovni plesVeliki promotivni koncert grupe Olovni ples održaće se u petak, 24.01. u Vintage Industrial Baru u Zagrebu.

Olovni ples, jedan od najoriginalnijih hrvatskih bendova, nakon prvog singla „Daj mi malo vjere“ koji je Rolling Stone opisao kao „najboljih četiri minute i 20 sekundi hrvatskog rocka u 2013. godini“, objavljuje drugi singl „Svi spavaju“ sa hvaljenog albuma Nulti dan.

„Iluzija je reći da imamo sposobnost birati, jer biramo ponuđene i one koji birani ne zaslužuju biti. Pravda i jednakost postoje u teoriji, snaga caruje i umovi koji klade valjaju, egzistiraju u praksi. Pjesma ‘Svi spavaju’ nastala je u trenu, sredinom 2012. godine, nakon teškog razočaranja u osviještenost mojih supatnika u jednom sasvim običnom razgovoru. Posvećujem je svojoj djeci, kako bi im bila eventualni korektiv životnih načela“, opisao je pesmu autor teksta Bojan Rađenović.

Olovni ples potpisuje muziku i aranžman, a uskoro će biti snimljen i spot za singl.

Početak u 21 čas, ulaz je besplatan.

Olovni ples

Na autorskom albumu se nalazi 11 sjajnih pesama, a ovde pročitajte šta su kritičari napisali o albumu:

„…ljubavna poezija je mračna, mistična, zlokobna i teško usporedljiva s bilo kojim hrvatskim rock autorom, iako se čini da nastavlja nit koju je u nas počeo tkati Drago Mlinarec, nastavio Johnny Štulić, a posljednja dva desetljeća najzanimljivije raspleo Goran Bare. Nešto slično može se reći i za glazbu koju potpisuje Olovni ples jer posrijedi je fascinantno pariranje inozemnoj braći po oružju u rasponu od upokojenih The Doorsa, preko The Gun Cluba i 16 Horsepower do The Black Keysa“, (4/5), Aleksandar Dragaš (Jutarnji List)

Časopis Rolling Stone uvrstio je album Nulti dan na 4. mesto od 10 najboljih ovogodišnjih albuma u Hrvatskoj sa objašnjenjem: „…na najboljem su albumu karijere dodatno odvrnuli distorziju i dodatno se približili rock velikanima 60-ih. Ovaj bi ih album konačno mogao lansirati tamo gdje i pripadaju, na sam vrh regionalne scene. Blues poete na korak do remek-djela“ (4.5/5), Vedran Harča

„Zasad su pokazali da sa skromnim budžetom mogu bez problema napraviti bolji album nego što to čine hrvatske razvikane veličine s mnogo većim proračunom (Pipsi ili Let3 primjerice)“, (4/5), Zoran Tučkar (Muzika.hr)

„Olovni ples bi se stoga mogao nazvati prvim kvalitetnim bendom post Majke/Partibrejkers priče. Bend je to koji je u onoj najljepšoj maniri snimio svoje pjesme i pustio ih tako u svijet neušminkane i ogoljene. Zato ovaj album i zove na stalno preslušavanje. Uvuče se pod kožu.“ (8/10), Zoran Stajčić (Ravnododna.com)

„To je rokenrol …čitava atmosfera upućuje na Dana Auerbacha odnosno Black Keyse u koje se mnogi kunu, a rijetki dođu ovako blizu, na hrvatskom jeziku – nitko kao Olovni ples. Je*iga. Nikada nisam znao prepoznati hit, ali vraški dobar album uvijek, a Nulti dan je svakako jedan od baš takvih, vraški dobrih“ (9/10), Mihael Pinter (Soundguardian.com)

„Njihov ukorijenjeni u prošlost ali moderno interpretirani rock dodiruje u istoj mjeri koliko i intrigira iskrenim, beskompromisnim ali ujedno i vrlo poetičnim tekstovima…Da i to je rock, a Olovni ples ga prakticira u punom i ekscesivnom mahu. Bolje nego ikada prije“ (9/10), Z. Marković (Terapija.net)

„Možda još uvijek prerano, ali dovoljno da je i više nego jasno da je riječ o vrlo dobroj ekipi muzičara i autora koja jako dobro zna što hoće. Za očekivati je da će već prvi sljedeći studijski album s novim pjesmama biti album koji bi ih mogao dovesti pri sam vrh domaće indie scene“ (7/10), Dubravko Jagatić (Tportal.hr)

„‘Nulti dan’ se sastoji od jedanaest songova, koje kada budete čuli, sigurno ćete im se ponovo vraćati. Reč je o grupi koja komunicira na svoj način, jasno, direktno, a opet sa druge strane rafinirano i takođe moćno.“, Branimir Lokner (Timemachinemusic.org)

(Visited 88 times, 1 visits today)