Veliki koncert Partibrejkersa povodom 30. rođendana


Partibrejkersi (Foto: Boris Vezmar)Partibrejkersi, jedan od onih bendova o čijoj karijeri sanjaju mnogi, svoj trideseti rođendan obeležiće velikim koncertom 3. marta u Hali Sportova u Beogradu.

„Verovatno će na koncertu biti presek karijere. Imamo nameru da iznenadimo ljude i sviramo neke stvari koje dugo nismo. Nadam se da ćemo uspeti neku novu da odsviramo ili bar neku stvar koju nikad nismo svirali. Nadamo se da ćemo imati dobar zvuk i da će puno ljudi doći da se provesele sa nama“, kaže pevač Zoran Kostić-Cane.

Za tri decenije, Partibrejkersi su objavili 12 albuma, a nakon dva koncerta u martu 2009. godine u Domu omladine Beograd objavili su i živi album „Krš i lom“ (2010). Svirali su od malih klupskih prostora poput Dadova i kluba SKC-a, do velikih prostora kao što je stadion Tašmajdan 1996. ili Kalemgdan 1997. godine, pred više stotina, hiljada i desetina hiljada posetilaca. Zajednički nastup sa Chuck Berry-em u Zagrebu je svakako jedan od najbitnijih momenata u karijeri benda.

Na pitanje kako gleda na 30 godina Partibrejkersa Cane odgovara: „Ne bi sve ovo radio kad bi se ponovo rodio“ i duhovito objašnjava zašto: „Pa, sve sam to već radio jedanput!“

„Bilo je teško i zanimljivo. Raslo se i zaljubljivalo, i deca se rađala, putovalo se i družilo, i našli smo Boga, znači jedna sveukupnost. Muzika je najlepša stvar na svetu koja te prikazuje u boljem svetlu nego što jesi… Koliki je trud uložen u sve to, koliko se i dan danas ulaže truda, kako je to u stvari jedna zaludna misija! Što više razmišljam o tome, sve mi je lošije, a u stvari najvažnija je muzika i pesme koje su ostale koje znače ljudima“, kaže Cane.

Ulaznice za ovaj slavljenički koncert Partibrejkersa uskoro će se naći u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda, kao i preko mreža Card Service i Eventima. Prvih 1.000 ulaznica koštaće 800 dinara, dok će ostale koštati 1.000 dinara.

{youtube}-WmlN0rth5Y{/youtube}

(Visited 50 times, 1 visits today)