Večeras otvaranje bašte KST-a


Sa približavanjem leta 2010. približava se i datum otvaranja letnje bašte KST-a. Kao i prethodnih, tako će i ove godine biti organizovan veliki koncert koji će vas uvesti u novu sezonu KST-ove bašte.

Bašta će biti otvorena u petak 28. maja na koncertu na kom će nastupiti šarenolika ekipa bendova. Na jednom mestu čekaju vas mlade snage Petrol, novom pevačicom osveženi Vrooom, već standardni Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi i Long Noses.
Koncert će početi u 23 sata. Za sve fanove KST je pripremio premijerni paket ulaznica koje će se prodavati po ceni od 400 dinara. Ove ulaznice mogu se nabaviti od ponedeljka 17. maja u prostorijama kluba.

Long Noses
Grupa Long noses je osnovana u oktobru 2008. U početku je bend svirao obrade, ali je ubrzo krenuo sa autorskim radom. Bend čine Džoni (vokal), Ćomi (gitara), Riri (bas gitara) i Cvele (bubnjevi).
Long Noses sviraju energični rokenrol i „power“ bluz. Na jesen bend planira da objavi album prvenac „Too long to suck“ sa 8 autorskih pesama i jednom obradom.

Petrol
Petrol je bend iz Beograda nastao u proleće 2003. godine. Posle nekoliko promena, bend se u jesen 2006. ustaljuje kao trio koji čine: Ana Janković (sintisajzer i električne orgulje), Milan Bukejlović (bubnjevi) i Ilija Duni (glas, gitara i sintisajzer).
Grupa je održala preko 70 koncerata u Srbiji i zemljama regiona, a jedno od posebnih iskustava bio im je nastup za štićenike Specijalne bolnice u Centralnom zatvoru u Beogradu.
Više o bendu pročitajte na KST-ovom sajtu.

Vrooom
Vrooom je jedna od najznačajnijih elektro-rok grupa u Srbiji. Od svog nastanka 1998. godine do danas objavili su pet izdanja („Torpedo music“ 1999., „Ventilacija“ 2000., „Live in Zürich“ 2001., „Evolucija“ 2005., „Input EP“ 2009.)
Sva ostvarenja naišla su na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji, ali i u regionu.
Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim zemljama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od andergraund klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.
Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 30 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, evente, izložbe i performanse. Deo su velikog pozorišnog hita „Kosa“ beogradskog Ateljea 212 gde u svojim aranžmanima izvode poznate kompozicije Galt-a Macdermot-a.
Novi album grupe Vrooom biće objavljen do kraja 2010. godine.

Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi
Bend Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi osnovan je 12. novembra 1993 u sastavu Arigo Saki (gitara), Voja (bubanj) i Deki iz Novog Sada (bas), i Blaža (vokal). Kasnije se grupi priključuje i Gazda Milutin koji je sa Blažom ranije nastupao kao duet. Grupa je u početku najčešće nastupala u beogradskim klubovima Prostor i KST.
Kao rezultat klupskih aktivnosti, grupa objavljuje svoj prvi album, snimak nastupa iz KST-a od 14. aprila 1994. godine. Prvi studijski album „Plagijati i obrade“ pojavio se oktobra 1996. i doneo veliku popularnost bendu. Obrade su bile: „Čekala sam“ Gorana Bregovića, „Dabogda crk’o rokenrol“ Elvisa Kurtovića, „Šumadijski tvist“ Mileta Lojpura u kome je ovaj veteran domaće scene i gostovao. Tu su bile i nove verzije pesama iz Blažine faze pre Kljunova: „Vive la France“ i „Nema problema“. Kao glavni hit izdvojila se duhovita pesma „Dule Savić“, kao i splet raznih pesama nazvan „Disko miks“.
Na sledećem izdanju 1998. godine „Seks droga i Bodiroga“, grupa doživljava medijski bum, zahvaljujući hitovima „Lepa si Pamela“ i „Seks droga i Bodiroga“. Posle toga bend objavljuje koncertni CD „Šipu ga Žobla“, koji je snimljen na nastupu u SKC-u, 8. marta 2000 godine, a taj koncert ostaje upamćen po izlasku na binu, čuvenog centarfora Duleta Savića, u pesmi posvećenoj njemu. 2002. godine, Blaža i Kljunovi objavljuju CD „Pare ne vraćamo“ a hit koji je obeležio to izdanje je pesma „Sunce tuđeg neba ne greje kao naše“.
Posle pauze od pet godina 17. decembra 2007., u izdanju “Multimedia records”, se pojavljuje album „Samo Supermen Srbiju Spašava“, koji je u stvari „live best off“ snimljen na koncertu u Pančevu u klubu Kupe, decembra 2006, sa 3 bonus pesme: „Mito bekrijo“ (obrada), „Vranjanka“ (hard core obrada) i jedine autorske pesme „Dijamant“ nastale kao plod „5-ogodišnjeg mukotrpnog rada“.
Prethodne tri godine Blaža i Kljunovi su redovni gosti na otvaranju KST-ove bašte gde su uvek dobro primljeni.

(Visited 96 times, 1 visits today)