Veče autorske rock muzike na Lađi: Kler i Bulevar vodenih mozaika


Kler @ Route 66, Novi SadPortal RockSvirke u saradnji sa klubom Lađa u četvrtak, 23. avgusta organizuje veče autorskih bendova na koje treba obratiti pažnju. U pitanju su novosadski bend Kler, kao i domaćin beogradski Bulevar vodenih mozaika. Početak svirke je najavljen za 23h, a cena ulaza je 200 dinara.

Na binu će prvo izaći grupa Kler i predstaviti novi album pod nazivom „Ti si iz ovog grada“ koji je objavljen za izdavačku kuću Slušaj najglasnije Zdenka Franjića, kao i online etiketu portala RockSvirke. Nastup je uvertira u koncertnu aktivnost benda u cilju promovisanja novog albuma. Tim povodom frotnmen benda Branislav Baturan u svom maniru kaže: „Ma nek’ dođe ko hoće da čuje“.

Bulevar vodenih mozaika

Nakon grupe Kler, na bini će se pojaviti dobro poznato ime u beogradskim krugovima a i šire, bend Bulevar vodenih mozaika koji se proslavio sa nedavnim EP „Ruke pune leda“ sa istoimenom pesmom kao i može se slobodno reći hit pesmom „Vi“.

Četvrtak je prilika za sve poklonike dobre rock svirke da posete klub Lađa koji se nalazi ispod Brankovog mosta sa novobeogradske strane i pruži podršku za dva sjajna benda.

Na tragu znamenitih jugoslovenskih bendova „ženskih“ imena Alisa, Ksenija, Azra, Regina, Viktorija i slično, pevač, gitarista i tekstopisac Branislav Branja Baturan 2005. godine u Novom Sadu, osniva grupu Kler. Kler svira klasični rock n’ roll, stvaran čistim i bogatim zvukom Fender Telecaster gitara i Vox pojačala. Bend peva na jugoslovenskim jezicima, a može se reći da je prepoznatljiv i po karakterističnim solažama gitariste Dejana Kojića „koji prosto briljira u svojim paklenim muzičkim izričajima“ i frontmenu Baturanu koji, kako publika primećuje, ne samo fizički podseća na Džonija Štulića. Prvi LP „Ti si iz ovog grada“ Kler snima tokom druge polovine 2011. godine u studiju „Vilenjak“ u Novom Sadu. Album sadrži jedanaest pesama od kojih je devet producirao Lazar Živanac, a dve Saša Milankov Mipla.

Bulevar vodenih mozaika nastao je početkom 2008. godine, kao projekat sa ciljem da se osveži muzička scena u Srbiji. Zbog raznoraznih problema vezanih za odlazak i dolazak pojedinih članova može se reći da tek sredinom 2009. dobijaju potpuni oblik kao bend. Bez obzira što priča izgleda sveže, ljudi koji čine ovaj sastav imaju iza sebe veliko iskustvo vezano što za žive nastupe, u bilo kojoj formi, što za studijski rad.

(Visited 51 times, 1 visits today)