Vasil Hadžimanov bend – KC Grad, Beograd


Vasil Hadžimanov bendVasil Hadžimanov bend
11.05.2011, 21:00
Kulturni Centar GRAD, Beograd
Cena karte 400 RSD

Vasilovo klasično muzičko obrazovanje je započelo kada je imao 5 godina, uključujući pohadjanje muzičke škole Stevan Mokranjac u Beogradu (prof. Ljubinka Hadži-Jovančić).

Međutim, njegovo zanimanje za dzez mu je obezbedilo punu stipendiju za učešće u Interlochen Arts Camp-u, dva leta za redom, pruživši mu priliku da uči i svira sa Milt Jackson-om, Curtis Fuller-om, i Bayron Stripling-omizmedju ostalih.

1992. se preselio u Boston gde, pod punom stipendijom, studira klavir i aranzman na Berklee College of Music. Diplomirao je 1995., a njegovi ucitelji klavira su bili Ray Santisi i Lazslo Gardony. U toku studija na Berklee-ju, nastupao je sa Marko Djordjevicem, Reuben Rogers-om, Antonio Sanchez-om, Matt Garrison-om, Rick Peckham-om, Leroy Jenkins-om (u njegovoj rep operi “Funky Faust”), George Garzone-om, Ayib Dieng-om, a sa Paskal Bokarovim afro-pop bendom je isao na americku turneju.

Septembra 1996. Vasil se seli u New York, gde nastavlja da saradjuje sa nekim od najboljih mladih muzicara medju kojima su i: David Gilmore, David Binney, Chris Cheek, Danny Sadownick, Adam Deutch, Rodney Holmes, “Ultranate”… Istovremeno radi kao muzicki programer u “TOMANDANDY” studiju (autori “Killing Zoe” soundtrack-a).

Nakon godinu dana provedenih u Velikoj Jabuci, odlucio je da se vrati u Srbiju i osnuje svoj, VASIL HADZIMANOV BAND sa kojim je, proteklih 15 godina, neumorno i sa velikim uspehom, nastupao na koncertima i dzez festivalima sirom Srbije, kao i u inostranstvu.

Vasil Hadzimanov Band je dosad izdao 4 albuma,“11 razloga za…”, “Kafanki“, “3” (Sega Mu e Majkata) i „Života mi“.

Vasil je nastupao i snimao i sa brojnim muzicarima iz Srbije i regiona:

Bace Quartet, Trio Sveti, Toni Kitanovski, Teodosi Spasov, Bojan Z, Dusko Gojković, Stjepko Gut, Lazar Tosic, Bisera Veletanlić, Zafir Hadzimanov i Senka Veletanlić, Rambo Amadeus, Vlatko Stefanovski, Stefan Milenkovic, Brankica Vasic Vasilisa, Izzet Kizzil, Misko Plavi, Slobodan Trkulja, … Vasil je odnedavno i punopravni clan grupe Darkwood Dub.

(Visited 69 times, 1 visits today)