Vandalizam na makedonski način


Vandal2Makedonski mediji predstavljaju bend Vandal kao nešto novo i neobično na njihovoj rock sceni. Mesto porekla ovog metal benda je Kumanovo, a konačno su snimili album prvenac pod nazivom “Rough”.

Bend je osnovan 2006. godine i čine ga Bojan Stojanovski (vokal), Damjan Milanovski (gitara), Nenad Veljković (gitara), Andrej Micik (bubnjevi) i novopridošli Nenad Trenčevski (bas gitara).

Na samom početku svoje, još uvek nedovoljno razvijene karijere, ovi momci svirali su obrade svojih omiljenih grupa (Pantera, Metallica, Slayer itd.). Ovaj album svakako će im otvoriti mnoga vrata za promociju.
Na albumu se nalazi osam pesama koje su snimane u skopskom studiju „Enterprise“ kod Valentina Skenderovskog i izdala ga je izdavačka kuća Enterprise Records.

“U teškim vremenima kakva su sada, kada Vam se pruži prilika morate je ščepati svom snagom. Mi smo to uradili.”, kaže Damjan Milanovski, gitarista Vandala, “Ukazala nam se prilika da kod jednog poštenog i vrlo veštog čoveka snimimo albuma sa visoko kvalitetnom produkcijom po svetskim standardima. S obzirom na okolnosti i finansije nije bilo prostora za odugovlačenje, album smo snimili za svega dva dana! Čovek koji nam je pomogao zove se Valentino Skenderovski. Večno ćemo mu biti zahvalni zato što nam je poklonio ono što smo oduvek želeli – jednu šansu.”

Promocija albuma zakazana je za 09. jun u Skoplju, a nakon toga im sledi turneja koja će obuhvatiti bivše republike SFRJ. U sklopu te turneje u Srbiji će nastupati na Eko Star festivalu u Paraćinu.
Naslovna numera „Rough“ zvuči žestoko. Poslušajte je i procenite sami o kakvom bendu je reč i zašto ih makedonski mediji porede sa Metalikom.

(Visited 106 times, 1 visits today)