Van Gogh – „Tragovi prošlosti“ – Najbolja foto-monografija Sajma knjiga 2014


Van Gogh - Tragovi prošlostiVan Gogh su pored prestižne MTV nagrade za najbolji bend u regiji dobili još jedno vrlo važno priznanje – stereografija Van Gogh „Tragovi prošlosti“Zvonimira Đukića Đuleta i Srboljuba Radivojevića Srbe, u izdanju Lagune, proglašena je za najbolju foto-monografiju na Sajmu knjiga 2014. u Beogradu. Stručni žiri je istaknuo kako je fotomonografija Van Gogh „Tragovi prošlosti“ ovo prestižno priznanje dobila između ostalog i zahvaljujući dizajnu Nemanje Vujića.

Zvonimir Đukić je zahvalio žiriju i svim prisutnima i tim povodom izjavio: „Velika nam je čast da smo, u zaista ozbiljnoj konkurenciji, među velikim brojem nominiranih, baš mi dobili nagradu. Ova stereografija prati razvojni put jednog dečačkog sna. Ovo je knjiga koja na našu veliku radost i insistiranje nikada neće doživeti drugo izdanje, a samim tim, po mišljenju mnogobrojnih fanova grupe Van Gogh, knjiga ima kolekcionarsku posebnost.“

Članovi grupe Van Gogh još jednom su pokazali da u svakom delu svoga rada i dostignuća posebnu i najveću pažnju posvećuju svojim fanovima i zato će sve nagrade proslaviti sa svojom publikom na beogradskom koncertu 11. decembra u Hali sportova.

Poslednji studijski album Neumeren u svemu bend je objavio u decembru prošle godine, a u maju ove godine album je dobio i LP izdanje.

(Visited 202 times, 1 visits today)