Uzemljenje u studiju


UzemljenjeBeogradska grupa Uzemljenje, koja tekuću godinu može okarakterisati kao veoma uspešnu, najavila je ulazak u studio i početak snimanja prvog albuma.

Uzemljenje je osnovano pre dve godine, ali 2013. je godina kada su uspeli da svoj autorski materijal predstave široj javnosti u punom svetlu. Osvajanjem trećeg mesta na Belgrade Demo Fest Live u konkurenciji od preko sto prijavljenih bendova i nastupom u finalu 47. Gitarijade u Zaječaru, koja je ponovo postala regionalni festival, Uzemljenje se izborilo za status koji im svakako pripada. Pored pomenutih festivala takmičarskog karaktera beogradska četvorka koju predvode Dejan Milošević i Časlav Šunjka, inače po rođenju sarajlije, zabeležila je i veliki broj revijalnih klupskih i festivalskih koncerata.

Prve nedelje septembra Uzemljenje je ušlo u studio Blaze u Beogradu gde će snimiti svoj diskografski prvenac. Na albumu će se naći deset numera koje su već predstavili putem demo snimaka i na koncertnim pozornicama, a kompletna realizacija albuma poverena je Milošu Mihajloviću.

Pored Dejana i Časlava u postavi grupe su Mladen Jovanov i Marko Jovišić koji je nedavno na poziciji bas gitariste zamenio Dražena Đorđevića.

(Visited 69 times, 1 visits today)