Uvertira, Charlie B i Osmi Dan na Štrandu


Charlie B, Osmi Dan i Uvertira @ Štrand, Novi SadNovosadski bendovi Uvertira, Charlie B i Osmi Dan održaće svirku na Štrandu u petak 27. jula. U 21h nastupa bend Uvertira, Charlie B u 22:30, a Osmi Dan u ponoć. Ulaz na svirku je besplatan, a svoj dolazak možete potvrditi i putem facebook eventa.

Bend Uvertira nastao je 2007. godine. Sviraju isključivo autorske pesme. Nastupali su kao predgrupa benda Status Quo (2008), na takmičenju „Live Shot“ 2010. godine stigli su do finala i snimili spot u produkciji Kanala 9, osvojili su prvo mesto na „On The Road“ takmičenju 2011. u Beogradu. Mogu se pohvaliti da su delili binu sa: Status Quo, Negativ, Lude Krawe, S.A.R.S., Sky Wings, Gernika… Uvertira svira u sastavu: Luka Major (bas gitara, vokal), Igor Sakač (gitara, prateći vokal), Petar Banjac (bubnjevi) i Filip Grubač (gitara).

Pop-rock sastav Charlie B osnovan je septembra 1992. godine u Novom Sadu. Izdali su dva albuma: „Pogledaj me“ i „Reč“. Iako su već u tridesetim godinama, članovi benda pokazuju neverovatan entuzijazam i iz toga zaključujemo kako žele da rade još dugo, a dokaz za to je i početak rada na novom, trećem albumu. Charlie B svira u sastavu: Lazar Drecun (vokal, gitara), Emil Saks (klavijature, vokal), Čaba Kiš (gitara), Slobodan Većkalov (bas gitara) i Slobodan Stanojević (bubnjevi).

Osmi Dan je novosadski sastav nastao aprila 2004. godine. Od tada bend redovno nastupa po klubovima Vojvodine. Repertoar im se sastoji od Electro-Pop i Rock hitova stranih bendova kao što su: Depeche Mode, Jamiroquai, Billy Idol, Rammstein, Metallica, Duran Duran, The Prodigy, Blur, Rage Against The Machine, Limp Bizkit, Muse, Linkin Park, Pendulum… Ovaj bend čine: Aleksa Pogrmić (vokal), Čaba Kiš (gitara, prateći vokal), Igor Kiš (klavijature), Nebojša Vučenović (bubnjevi) i Andraš Išpan (bas gitara).

(Visited 121 times, 1 visits today)