Uspešna turneja benda Dražen Vega u Srbiji


Dražen Vega @ Klub Route 66, Novi SadZemun, Novi Sad i Subotica imali su privilegiju da uživaju u zaista dobrim i kvalitetnim svirkama u vikendu koji je iza nas. Bend Dražen Vega iz Hrvatske sa podrškom domaćih bendova Garlic, Svilen Konac Project, Kler i Sabbatka učinili su ovaj vikend nezaboravnim za sve koji su imali prilike da ih slušaju i gledaju. Pre svega moram reći da su momci iz benda Dražen Vega grupa sjajnih muzičara i velikih profesionalaca. Bilo je čisto zadovoljstvo provesti sa njima tri dana.

Mini turneja počela je nastupom u klubu Fest u Zemunu u petak 20. aprila. Koncert su otvorili Zrenjaninci Garlic koji su svojom svirkom i veoma atraktivnim izgledom pevačice Danijele zagrejali sve prisutne. Nakon njih, domaćini svirke Dražen Vega, izašli su na binu sa pozitivnom tremom koja ih je “drmala” pre. Ali ne zadugo… Sjajna reakcija publike vrlo brzo ih je inspirisala da pokažu šta znaju. Osim pesama sa poslednjeg albuma “Krvarim od zabluda”, svirali su i pesme sa starih albuma benda Vega ali i dve pesme Riblje Čorbe i jednu pesmu Atomskog skloništa. Ove pesme nekako najviše glasovno legle su bubnjaru Miši u šta nas je i uverio. Nakon sat i po vremena momci su sa bine otišli uz veliki aplauz svih prisutnih što im je svakako pokazalo da je vredelo otisnuti se na daleki put i krenuti u nepoznato. Pun pogodak bio je nastup benda Svilen Konac Project nakon Dražena & co. Svojim prepoznatljivim obradama narodne muzike u metal fazonu, doveli su do kulminacije pa i do šutke, koju sam ovaj put srećom uspešno izbegla. Šta reci za ove momke i devojku za bubnjevima sem “vi baš umete da pržite” Smile Više nego zadovoljni krenuli smo put Novog Sada. A tamo…!

E, a tamo…totalno nešto neočekivano. S obzirom da su Novosađani poznati kao veoma lenji kad su u pitanju svirke, sem ako nije neka velika zvezda u pitanju, očekivali smo jedno, a dobili nešto sasvim drugo.

Kler @ Klub Route 66, Novi Sad

Subota 21. april, klub Route 66

Predgrupu Kler slušala sam samo jednom uživo pre ovog koncerta i moram primetiti da su mnogo bolje zvučali sada. Zašto, ne znam. Evo pitam ih da li postoji neki poseban razlog Smile I tada su me prijatno iznenadili, a i sada su ponovo. Njihov kvalitet rapidno ide uzlaznom putanjom, a nadam se da će i karijera. Mada su “Vega momci” u Route 66 možda i najbolje zvučali, bili su savršeno opušteni, spremni na odličnu svirku, ja akcenat večeri stavljam na fenomenalnu publiku. Zaista sam imala osećaj da sviraju pred ogromnim brojem ljudi kakvim mogu da se pohvale samo zvezde ultra giga mega vrednosti. Pre pesme čijim su spotom i promovisali poslednji album u medijima “Sjena samoće”, na bini se pojavio neko iz mase Smile Devojka je čestitala rođendan svom dečku i poručila da ga voli najviše na svetu. Definitivno su žene sve hrabrije i hrabrije. Ali i naši prijatelji iz Zagreba imali su jedno iznenađenje. Gost muzičar iz Turske Asil, koji je u bratsko-prijateljskim odnosima sa bendom, prvi put je stao na binu sa njima i savršeno odsvirao obradu “Right here in my arms” grupe HIM. Koncert prepun ženske vriske, u tom duhu se morao i završiti. Za kraj, sve zainteresovane obožavateljke dobile su Draženov potpis na raznim delovima svoga tela. I samo da vam kažem, načekah se ja da krenemo. Smile

Sabbatka @ Club Mladost, Subotica

Za kraj, nedelja 22. april, Subotica klub Mladost i čuveni domaćin čika Zlaja. Smile

Kako to obično bude, poslednje veče nekako svi se opustimo, očekujemo najbolje i pritajeno tugujemo jer je kraj blizu. Kiša koja je pljuštala napolju uticala je da ne bude veliki broj publike kao u ostala dva grada ali život pravi čudne kompenzacije. Nama je umesto toga podario sjajnu žurku posle. Domaća podrška bio je sjajni sjajni ali stvarno sjajni bend Sabbatka. Vesela skupina momaka koji odlično sviraju i pevaju. Jedva čekam da ih čujem ponovo. Mnooogo smo im zahvalni na sjajnoj žurci koju smo spontano nastavili posle svirke. Veliko hvala barbi Zlatku, kako su ga na kraju prozvali, na svemu. Iz kluba smo krenuli: neki od nas kući, neki za Hrvatsku, a neki su zakasnili i na posao. Dan nas je uveliko čekao napolju na kraju jedne mini turneje koju ćemo svi pamtiti po neverovatnoj količini smeha, pozitivne energije i sjajnih svirki. Ponovićemo mi sve ovo. A tada, ne propustite ove svirke nikako!

  • Foto: Ivana Dubajić & RockSvirke
(Visited 90 times, 1 visits today)