Uskršnja poruka mira Leta 3


Let 3 je izdao saopštenje povodom sinoćnjeg slanja uskršnje poruke mira, koje prenosimo u celini:

„Oblak vulkanskog pepela koji je paralizirao zračni promet nad Europom prošlih tjedana onemogućio je i kretanje uskršnje poruke mira planirano za prvi koncert Leta3 u Stereu, točno u ponoć sa 16. na 17. travanj. Sad kad se situacija normalizirala Letovci su na novom najdužem koncertu u njihovoj povijesti poslali ovaj manifest pacifizma na put oko planete.

Pred prepunim auditorijem dvorane Stereo članovi Leta3 uz pomoć robota Belonguzija odaslali su svoju poruku mira. Obučeni u kardinalske nošnje Mrle I Prlja točno u ponoć su iz velikih penisa pustili dvije bijele golubice, dok je iz metalnog belonguzijevog penisa, iznutra obloženog natpisom USA izašao maleni plavi helikopter.

Dvije golubice i helikopter krenuli su u smjeru istoka i u 53 dana će proći cijelu planetu, svih 25 vremenskih zona, mora, oceane, planine, pustinje, plodne ravnice i bistre potoke i vratiti se kući točno na Dan sv. Vida, zaštitnika grada.

Na putu će stati i u Vatikanu kako bi u samom sjedištu Svete stolice dobila blagoslov od Pape Ratzingera. Nije pritom isključeno ni da Sveti Otac poruku primi u svom ljetnikovcu u Castel Gandolfu.“

(Visited 56 times, 1 visits today)