Uskoro stiže novi album projekta Dave Gahan & Soulsavers


Vlasnik jednog od najlepših vokala na današnjoj muzičkoj sceni, stanar Rock and Roll Hall of Fame, umetnik i autor koji je ostvario višestruko platinaste tiraže svojih izdanja, Dave Gahan, zajedno sa dugogodišnjim muzičkim saradnikom Soulsavers (Rich Machin), objaviće novi album Imposter najavljen za 12. novembar.

Uz pomoć dvanaest pedantno odabranih i nanovo osmišljenih kompozicija, Dave će povesti slušaoce na lično putovanje kroz žanrove i vremenske periode moderne muzike, uz pomoć pesama koje potpisuju, između ostalih, Neil Young, Bob Dylan, PJ Harvey, Charlie Chaplin, Cat Power i Mark Lanegan.

Bilo bi pogrešno predstaviti Imposter kao album obrada jer on je mnogo više od toga. To je priča objašnjena pesmama koje su Dave i Soulsavers pažljivo preslušavali, proučavali, apsorbovali i onda ih na svoj način interpretirali, udahnuvši im novi život.

Sve pesme imaju duboko značenje za Dejva, one su refleksija njegovog života, priče koje su napisali drugi, ali ih on sada tumači svojim karakterističnim vokalom.

“Kada slušam pesme i te glasove – način na koji ih izvode i kako interpretiraju te reči, osećam kao da sam došao kući”, priznaje Dave i nastavlja: ”One imaju sposobnost da me uteše mnogo više nego bilo šta drugo. Ne postoji ni jedan autor sa ovog albuma čija me pesma nije lično dotakla. Znam da smo napravili nešto specijalno, nadam se da će i publika to osetiti, da će ih odvesti na neku vrstu putovanja – posebno one koji vole muziku i slušaju je godinama”.

Prvi singl sa albuma je “Metal Heart.” Autorka pesme, originalno objavljene 1998. godine je Chan Marshall (Cat Power). Izmaštana verzija “Metal Heart” u izvođenju Dave & Soulsavers objavljena je pre par dana.

Dave Gahan & Soulsavers su do sada objavili dva studijska albuma, The Light the Dead See (2012) i Angels And Ghosts (2015), oba visoko ocenjena od strane kritike i fanova. Za razliku od pomenutih albuma, kada su svoje deonice snimali odvojeno, na dve različite strane Amerike, budući album Imposter snimili su zajedno, sa desetočlanim live bendom u poznatom studiju Shangri-La u Kaliforniji.

Album je sniman tokom novembra 2019. godine i po rečima Gahana: “To je bio prvi put da smo se zajedno našli svi u istom prostoru. Imali smo sreće i sa tajmingom. Svakodnevni dolazak u studijo, prvo kafa, pa rad na pesmama, bila je čista magija“.

Ploču su zajedno producirali Rich Machin i Dave Gahan. Album će biti objavljen u digitalnom i fizičkim formatima, 12. novembra za Columbia Records.

(Visited 17 times, 1 visits today)