UrbanPuls obradio pesmu „Ona to zna“


Grand MagusUrbanPuls je rok grupa koju su 1998. godine oformili Nikola Štrumberger (vokal, gitara), Marko Braković (bubnjevi) i Marko Stanisavljević (bas), sva trojica nekadašnji članovi grupe Manuscript, zajedno sa Vladimirom Preradovićem, kao novim klavijaturistom grupe.

Ustvari, menjajući postavu benda promenili su ime u sadašnje. Prvi album „Vreme“ izdali su 2003. godine u produkciji PGP RTS-a. Na albumu se nalazi 9 autorskih pesama, a za tri su snimljeni i spotovi („Lost and alone“, „Strah“ i „Art“).

Učestvovali su na raznim festivalima, iza njih je i mnogo klupskih svirki, a 2005. godine sa pesmom „Ti znaš“ učestvovali su na Beoviziji. Pesma nije pobedila, ali je postala veliki radijski hit

Tokom 2006. godine radili su promotivnu kampanju protiv HIV/AIDS-a i izbacili singl i spot „Sreća“.

Bend je imao pauzu u radu od skoro dve godine da bi se 2008. ponovo okupili. Novi član postaje Ivan Propadović, basista, koji je i član poznatog hora Viva Vox.

Nastavljaju sa klupskim svirkama, ali kreću i sa pripremom novog albuma čiji se završetak očekuje na proleće.

Obrada pesme Vlade Divljana „Ona to zna“, za koju je urađen i spot, možemo smatrati najavom gore pomenutog albuma.

Novi album snima se u saradnji sa studijom Sky, uz pomoć producenata Borisa Gavrilovića i Vlade Negovanovića. Za finalni zvuk albuma zadužen je Leon Zervos, mastering producent, poznat u svetskim krugovima po saradnji sa grupama Muse, Maroon 5, Aerosmith, Duran Duran, Santana. Kao specijalni gost na albumu bubnjeve za tri pesme je odsvirao Massimo Rossari, poznat po saradnji sa Erosom Ramazzotijem.

Uživajte u osveženom starom dobrom hitu.

(Visited 80 times, 1 visits today)