Uprkos demantima, magazin Music-News.com i dalje tvrdi da će se The Smiths okupiti u roku od šest meseci


The SmithsOd kada je krajem aprila objavljena vest u britanskom onlajn mazinu Music-News.com da The Smiths pregovaraju sa „dobro poznatim promoterom“ o turneji na jesen, demanti su stizali od gitariste Johnny Marr-a i bubnjara Mike Joyce-a.

Mada, svakako, to ništa ne mora da znači, bubnjar Mike Joyce je od komentara: „To se ne dešava i verovatno je tako i dobro,“ što je izjavio za britanski Beatwolf Radio, stigao do objašnjavanja: „To se ne dešava u ovom trenutku,“ ali dodao je i: „Bilo je dosta reformiranja. ‘The Police’ su se ponovo okupili pre nekoliko godina, a ljudi su rekli da se to nikada neće dogoditi, ‘Pink Floyd’ je ponovo oformljen, rekli su da se ni to neće desiti. Ko zaista zna te stvari.“

Joyce je rekao i da bi učestvovao u eventualnom okupljanju benda, jer je tokom godina shvatio koliko bi to usrećilo fanove širom sveta.

Iako, dakle, nema nikakvih zvaničnih potvrda, Music-News.com i dalje smatra da je samo pitanje vremena – predviđaju ponovno formiranje u roku od šest meseci.

Osim nekadašnjeg bubnjara ovog benda i gitarista Johnny Marr potpuno odbacuje navode, a još je u februaru na dodeli NME nagrada šaljivo prokomentarisao da će se bend okupiti ako britanska vlada podnese ostavku.

The Smiths se, za samo pet godina svog postojanja i dva albuma, pokazao kao najvažniji alternativni rok bend britanske indi scene ’80.-ih. prema mišljenju onih koji se zovu kritičari. Nakon raspada 1987. godine, više puta se govorilo da će opet svirati zajedno, ali je neprijateljsko raspoloženje među bivšim članovima sugerisalo da je ta ideja više želja i danas mnogobrojnih poštovalaca, nego mogući scenario.

Valjalo bi, možda, da se podsetimo i izjave pevača Morrissey-a iz 2006. godine: „Pre bih pojeo svoje testise, nego okupio The Smiths-e.“ A čovek je vegeterijanac, valjda ne bi to tek tako obećao.

(Visited 52 times, 1 visits today)