„Underground rock“ heroji Clutch 21. avgusta u Tvornici kulture


ClutchUnderground rok heroji Clutch iz Merilenda, premijerno će nastupiti u našim krajevima, i to u nedelju 21. avgusta u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Zbog odlične prodaje ulaznica grupe Clutch, koncert je prebačen iz Močvare u Tvornicu kulture. Verovatno najbrže prodavani koncert u istoriji Močvare, u svega dva dana i čak 6 meseci pre održavanja, povukao je toliki interes publike iz Hrvatske i susednih zemalja da je preseljenje u veći prostor bila jedina opcija.

Osnovani daleke 1991. godine, Clutch su do danas objavili 11 studijskih albuma, sarađivali sa celim nizom velikih imena scene, i u procesu postali verojatno najpoznatije ime žanra koji se danas naziva „groove rock“, kao jedan od podžanrova „stoner rock“ pokreta. Ozbiljniji proboj bend je doživio petim izdanjem, Pure Rock Fury, objavljenim 2001. godine kada su zahvaljujući singlovima „Careful With That Mic“, „Immortal“ i „Open Up The Border“ ulovili zapažen „airplay“ na američkim rok radio stanicama. Definitivnu globalnu afirmaciju doživeli su albumima Blast Tyrant, Robot Hive/Exodus i From Beale Street To Oblivion objavljenim sredinom 2000-tih.

U svojoj karijeri Clucth su na turneje išli sa imenima kao što su Motorhead i Mastodon, odsvirali su verojatno sve značajnije festivale na svetu, a u Zagreb dolaze na turneji na kojoj promovišu aktuelno izdanje Psychic Warfare, objavljenom u oktobru prošle godine.

Ulaznice
Ulaznice su u prodaji po ceni od 120 kuna. Na dan koncerta će iznositi 140 kuna.

Službena prodajna mesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Eventimova prodajna mesta i www.eventim.hr

Ukoliko se rasproda i kapacitet Tvornice kulture, koncert se neće seliti dalje jer bend izričito zahteva da na svom premijernom hrvatskom nastupu svira u klupskom prostoru.

Ukoliko želite da ispratite ovaj koncert za Vas smo organizovali prevoz sa ulaznicama iz Beograda i Novog Sada.

(Visited 215 times, 1 visits today)