Umjetnost u KSET-u


Zvonka Obajdin & Ivan Škrabe @ KSET, ZagrebSrijeda, 02. Studeni 2011. u 20:00

Art@KSET

U suradnji sa studentima Likovne akademije u Zagrebu donosimo u KSET još jedan oblik umjetnosti te na taj način pružamo potporu mladim umjetnicima i dajemo mogućnost da široj publici pokažu svoje radove. Prvu od mnogih izložbi ovog tipa otvorit će tri studenta sa 4. i 5. godine. Umjetnik poznat pod nazivom Lonac izlagat će 3 slike iz ciklusa „Extended stories“, Igor Taritaš 3 slike iz ciklusa „Stairway to heaven“ i jednu od svojih skulptura, te Damir Sobota 3 slike iz ciklusa „Varijacije“. Glazbenu potporu pružit će im kantautori Ivan Škrabe i Zvonka Obajdin.

  • Ivan Škrabe

Ivan Škrabe je mladi kantautor iz Jastrebarskog (Hrvatska). Izvodi vlastite skladbe uz pratnju akustične gitare i usne harmonike. Sklada većinom na hrvatskom, a ponekad i na engleskom jeziku. Autorsku glazbu koju izvodi jednom riječju moglo bi se okarakterizirati kao folk. Neki ga vide kao šansonijera.

Nastupio je u finalu međunarodnog festivala kantautora u Sloveniji, „Deveti KantFest International 2011“. Redakcija glazbenog portala Muzika.hr uvrstila ga je među najbolje nove izvođače 2010. godine. Spada u neformalnu skupinu kantautora – Novi Odmetnici.

(bandcamp, facebook)

*****

  • Zvonka Obajdin

Zvonka voli glazbu oduvijek, ali joj je dugo trebalo da joj priđe. Iako je završila osnovnu muzičku školu za klavir kao osnovnoškolska klinka, a u srednjoj nekoliko mjeseci pokušavala naučiti klasičnu gitaru, sve je to stalo i bilo zaboravljeno s početkom studija, pa sve duuuugo dugo, do 2007 godine.

A onda, te sasvim obične godine, gitara se nekako ponovno pojavljuje u njenim rukama nakon skoro dvadeset godina, i ni pet ni šest, počinju nastajati prve vlastite pjesme. Iako još nema službenih izdanja, demo snimke moguće je poslušati i skinuti s njenih myspace stranica ili pogledati na youtubeu.

Također je predstavljala Hrvatsku na međunarodnom festivalu kantautora u Sloveniji, „Deveti KantFest International“.

Pripreme za snimanje prvog solo albuma su započele i album bi trebao izaći na proljeće ili ljeto 2012. (facebook)

(Visited 29 times, 1 visits today)