U2 i Killers ubuduće bez „fizičkih“ singlova


U2Izdanja koja nose etiketu Mercury Records, ubuduće više neće objavljivati „fizičke“ singlove.

Izdavačka kuća Mercury Records je najavila da njihovi izvođači, uključujući i imena kao što su Arcade Fire, U2 i Killers, više neće objavljivati singlove na „fizičkim“ medijima kao što su vinil ili CD.

Internet sajtovi sa muzikom poput you tubea, ubuduće će zameniti standardne, dosadašnje formate nosača zvuka. Prvi koji će ovaj format i zvanično ukinuti biće kuća Mercury Recordsa.

Osim u „retkim prilikama“, kompanija kaže da će se singlovi ubuduće objavjivati isključivo kao digitalni download.

Kako piše britanski Daily Mail, Mercury Records su zabležili gubitak na svim singlovima objavljenom na tradicionalan način u prethodnoj godini, i na „fizička“ izdanja će ubuduće odlučivati samo u slučaju da će „garantovano doneti profit“.

Pod ovim imenom, između ostalih, objavljuje i Elton John, čiji je singl „Candle In The Wind“ iz 1996. i dalje naprodavaniji singl na britanskom tržištu svih vremena.

Istraživanje koje je sprovela Official Chart Company pokazuje da je prodaja vinilnih singlova u Britaniji u konstantnom padu. Od 2006, kada ih je prodato više od milion, pa do prošle godine, kada ih je prodato 152. 000, ovaj format beleži pad u prodaji od 85%.

(Visited 49 times, 1 visits today)