U prodaji ulaznice za novosadski koncert Bena Caplana


Kanadski trubadur, Ben Kaplan (Caplan), ovoga puta sa kompletnim bendom vraća se u Novi Sad gde će nastupati 30. marta u Domu kulture sa početkom u 20h u organizaciji koncertne agencije Rock svirke.

Harizmatični šarmer i razbijač klavira. Ludak i iskreni pesnik. Okidač delikatnih akorda i ljubitelj slomljenih melodija. Ben Kaplan (Ben Caplan) nije samo jedno. Kaplan je jednostavno nezaboravan. Sa svojom ogromnom bradom i neobuzdanom grivom on je vizuelno upečatljiv isto koliko je i uzbudljiv. Njegovi grubi tonovi i teksture probijaju se kroz gužvu, kao i njegov snažan glas koji je moćniji i od najbrojnije mase. U njegovom slučaju mikrofon deluje suvišno na pozornici. Ali, izgled može i da zavara. Kada je uspeo da privuče vašu pažnju, Kaplan će vam predstaviti meku stranu svog glasa, koji je kao čaša singl malt viskija, sipajući lepotu na ovaj grub svet. Inspirisan istočnoevropskom kao i jevrejskom folk muzikom, ovaj priznati kanadski umetnik meša starije muzičke senzibilitete sa svojom dušom.

U svom najrecentnijem projektu, Kaplan istražuje teme imigracije, gubitka, tame, ljubavi, seksa i Boga. Sveži kontigent pesama koji predstavlja publici na turneji prvobitno je komponovan za potrebe pozorišnog mjuzikla nazvanog Old Stock: A Refugee Love Story. Nagrađivana predstava imala je svoje prvo internacionalno izvođenje na Edinburgh Fringe Festivalu gde je pokupila najvažnije nagrade i postala pravi hit.

U međuvremenu, Kaplan održava koncerte sa novom postavom muzičara širom Evrope, Australije i Severne Amerike. Muzika iz pozorišne predstave pretvorena je u njegov treći studijski album Old Stock. Zvuk na novoj ploči oslanja se na njegov rezonantni bariton koga prate zvuci klavira, harmonike, orgulja, klarineta, saksofona, violin, bubnjeva i povremeno, bendža i akustične gitare.

Ulaznice po ceni od 600 dinara nalaze se u pretprodaji, a mogu se kupiti na svim Gigstix, Tickets i DD Tickets prodajnim mestima. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 800 dinara.

Pored novosadskog koncerta agencija Rock Svirke bukirala je i ostale datume na njihovoj turneji, a kompletan spisak izgleda ovako:

  • 24. mart – Das Werk, Beč
  • 25. mart – Futurum Music Bar, Prag
  • 26. mart – Durer Kert, Budimpešta
  • 27. mart – KSET, Zagreb
  • 28. mart – Jazz kantina Lisabon, Beograd
  • 31. mart – Mixtape 5, Sofija
  • 2. april – Duende Jazz Bar, Solun
(Visited 16 times, 1 visits today)