U prodaji novi album – „Tavitjan Brothers Play Classics“


Tavitjan Brothers Play Classics

Tavitjan Brothers Play Classics

Muzički virtuozi Garo i Diran Tavitjan već dugi niz godina nastupaju pod imenom Tavitjan Brothers, a publici donose odličan spoj klasike i džeza. Poslednjih godinu dana bili su posvećeni snimanju albuma Tavitjan Brothers Play Classics na kojem najpoznatije kompozicije klasičnih kompozitora Ravela (Ravel), Baha (Bach), Šopena (Chopin), Rahmanjinova (Rachmaninov), Čajkovskog (Tchaikovski) i Lista (Liszt) kombinuju sa modernim muzičkim stilovima u virtuoznim improvizacijama.

Diran (klavir) i Garo (bubnjevi) vrhunski su svetski muzičari armenskog porekla, rođeni u Makedoniji. Njihov muzički izraz i umetnička interpretacija unikatni je spoj modernih muzičkih stilova u kombinaciji sa izraženim elementima džeza kojem svetski kritičari kao i ugledni časopisi Jazz Times, All About Jazz, Concerto, Jazz Dimensions, New York Spectator i The Guardian daju vrlo visoke ocene.

U svojoj bogatoj karijeri, održali su više od 400 koncerata širom sveta i nastupali u najprestižnijim koncertnim dvoranama kao što su legendarni Blue note, Carnegie Hall u Njujorku, dvorana Aram Khachaturian (Armenija), Chopin Jazz festival (London).

Album Tavitjan Brothers Play Classics po ceni od 79 kuna potražite na svim prodajnim mestima Croatia Recordsa, kao i na iTunes-u.

(Visited 123 times, 1 visits today)