U prodaji novi album grupe Šinobusi – „Nebo od skaja“


Šinobusi - Nebo od skaja (prednja)Album Nebo od skaja četvrti je album grupe Šinobusi. Objavljen je danas, 23.12.2013. za regionalnu izdavačku kuću Dallas Records.

CD se može kupiti u Novom Sadu (Knjižara Solaris na Spensu; Knjižara Serendipiti, bivši „IPS“, Zmaj Jovina 15; Knjižara BoBo, Svetozara Miletića 45; CD-SHOP Muzički Magazin, Dunavska 6), u Beogradu (Dallas Music Shop, u tržnom centru „Vulkan”, bivši „Mamut”, Sremska 2; Jugoton prodavnica, Nušićeva 27), kao i u Dallas-ovim prodavnicama u Ljubljani i Zagrebu.

 

 

Na albumu su svirali i pevali:

  • Milan Korać – glas, gitara
  • Nenad Patković – gitara, klavijature, glas
  • Predrag Dmitrović – bas gitara
  • Đorđe Bubnjević – bubnjevi, udaraljke
  • Stefan Stefanović Gile – usna harmonika

Šinobusi - Nebo od skaja (bannner)

Producent albuma je Darko Varga, a gošće na albumu su Jelena Bračika, Maja Matić i Dragana Keller. Tekst pesme „Vazduh“ napisao je književnik Saša Radonjić (http://bluesband.solaris.rs/). Album sadrži četrnaest autorskih pesama od kojih su tri pesme instrumentali.

„Ovo je naš prvi album na kom su isključivo autorske kompozicije. Nismo se držali žanrovskih ograničenja tako da su pesme veoma raznolike. Sve su, opet, provučene kroz naš ‘vagon za provetravanje pesama’, što im, nadamo se, daje autentičnost. Na ovom albumu autorski su se angažovali Nenad Patković, koji potpisuje pesmu ‘Bio sam tu’ i instrumentale ‘Noonism’ i ‘Lion’s Garden’, kao i Đorđe Bubnjević, čija je pesma ‘Greed’.
Album je sniman u opuštenom ambijentu ‘Studija’ u Futogu, a dosta stvari je nastajalo na licu mesta. Tako je, na primer, u pesmi ‘Odlazak’ većina muzičara snimala svoju deonicu odmah po ulasku u studio, a da prethodno nisu ni čuli pesmu. Stvarali smo muziku ne uklapajući se u obrasce, pokušavajući da dobijemo vazduh u pesmama i odgonetnemo misteriju ‘neba od skaja’. Većina pesama suštinski i nosi težu atmosferu nego na prethodnim albumima.
S ponosom mogu da kažem i to da je naš producent Darko Varga, na ovogodišnjem internacionalnom takmičenju tonskih snimatelja TAKTONS, s pesmom ‘Lion’s Garden’ osvojio prvo mesto u kategoriji ‘P1-small bands (8+1)–without audience P1’ http://www.taktons.com/2.5/index.php/en/rezultati-2013e.html
, rekao je o Nebu od skajaMilan Korać, frontmen novosadskih Šinobusa.

(Visited 133 times, 1 visits today)