Turston Mur izdaje novi singl u vidu podrške za Čelsija Meninga


Thurston MooreTurston Mur (Thurston Moore, ex Sonic Youth) je objavio da će novi singl biti objavljen u cilju podrške kampanje za oslobađanje američkog vojnika Čelsija Meninga (Chelsea Manning), koji je optužen na 35 godina vojnog zatvora zbog deljenja poverljivih informacija sajtu WikiLeaks. U okviru poverljivih informacija nalazi se i video snimak napada američkog helikoptera u kojem je živote izgubilo desetina Iračana, kao i neistraženi izveštaji o žrtvama, mučenjima i korporativnog interesa u internacionalnoj diplomatiji.

Murov singl „Chelsea’s Kiss” b/w „Sad Saturday” će biti objavljen na Cassette Store Day (internacionalni dan ka osvrtanju i prepoznavanju vrednosti kompaktnih kaseta kao muzičkog formata) 8. oktobra u Lion Coffee + Records u Londonu, kroz Blank Editions (kao dela Cassette Store Day-a). Deo novca izdvaja se za fond Chelsea Manning Support Network.

Numeru su snimili Mur, Rajan Sojer (Ryan Sawyer), Deb Gudž (Deb Googe iz My Bloody Valentine) i Džejms Sedvards (James Sedwards iz Nøught).

(Visited 154 times, 1 visits today)