Tuborg Open Fair predstavlja: Dubioza Kolektiv u Zagrebu


Dubioza KolektivJedno od najvećih muzičkih imena naše regije, Dubioza Kolektiv, održaće svoj prvi zagrebački koncert nakon izlaska albuma “Apsurdistan” u Velikoj dvorani Doma sportova u subotu, 26. oktobra 2013. godine.

Uz objavu novog albuma najčešće pitanje je bilo kad će Dubioza svirati u Zagrebu, a odgovor stiže baš u vreme kad njihov novi singl “Prvi Maj” kreće u pohod na vrhove top lista, a mediji ujedinjeno sipaju superlative na račun albuma.

Zagrebački Dom sportova već je svedočio jednom sjajnom nastupu Dubioze (na Pozitivnom koncertu 2011.), a već danas se počinje pripremati za jedan od najvažnijih koncerata tekuće godine. Za nešto manje od šest meseci bosansko-hercegovačka supermašina pokazaće zbog čega je njihova popularnost već uveliko prerasla okvire naše regije, a već sad možemo predvideti da će ulaznice nestati u rekordnom roku.

Prodaja karata za koncert Dubioza Kolektiva počela je u sredu, 8. maja.

Od 8.5. do 30.6. cena će iznositi 55 kuna. Od 1.7. do 25.10. za ulaznicu će se trebati izdvojiti 65 kuna, dok će na dan koncerta, ukoliko ih bude, karte koštati 80 kuna.

Službena prodajna mesta su:

  • Dirty Old Shop, Tratinska 22
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Dallas Music Zagreb Tkalčićeva 7
  • Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
  • Prodajna mesta Eventima i www.eventim.hr

Album “Apsurdistan” odmah po izlasku zapalio je celu regiju. Retko kada smo svedočili tako jedinstvenoj oceni kritike koja ga nagrađuje najvišim ocenama i već sad proglašava albumom godine. Jednaka je reakcija i publike koja je samo par dana nakon objave na gerilskoj svirci upriličenoj u Bogovićevoj napamet znala sve tekstove. Upravo tamo, među više od hiljadu fanova koji su zakrčili centar Zagreba, videlo se da Dubioza uživa status kao malo koji bend u novijoj istoriji. Teme kojima se bave, sarkazam i realnost koji progovaraju iz hitova “Brijuna”, “Kaži”, “Prvi Maj”, “Tranzicija” ili “Krivo je more 2”, energija kojom ovaj bend isijava sa scene i komunicira sa publikom – sve to ukupno učinilo je od “Apsurdistana” najtraženiju robu na Balkanu.

Bilo da su je dobili na poklon od benda (tj. besplatno skinuli sa www.dubioza.org) ili kupili u CD shopu (i podržali lokalni record store) novi album Dubioze trenutno se vrti u najviše plejera regije. Stoga je idealno vreme za početak odbrojavanja do koncerta.

Dubiozina svirka u Domu sportova deo je novopokrenute muzičke platforme Tuborg Open Fair koja je koncipirana na način da atraktivnim muzičkim sadržajima i odabirom vrhunskih izvođača dodatno obogati hrvatsku koncertnu i festivalsku scenu. Pod okriljem Tuborg Open Faira održava se i dvodnevni festival na Šalati gde 13. i 14. juna nastupaju Let3, TBF, Partibrejkers, Rambo Amadeus, Pozdrav Azri i Sti!llness, a osim toga biće realizovano još nekoliko velikih koncerata i projekata.

Koncert Dubioze Kolektiv u Zagrebu organizuje Los Angeles agencija.

(Visited 176 times, 1 visits today)