„Trudimo se da održavamo duh pravog rock and roll-a živim“ – poslušajte tri autorske pesme benda The Fleeing Students


The DublinersThe Fleeing Students osnovan je 2009. godine, kao jedan od onih bendova koji su svirali po školskim žurkama. Prvobitno su radili obrade i nastupali u nekoliko beogradskih klubova, a sada su objavili tri autorske pesme.

Trenutni sastav mlađanih entuzijasta okupljenih pod imenom The Fleeing Students, jeste: pevač i gitarista Strahinja Popović, basista Dušan Vasiljević i Nemanja Terić – bubnjar, s tim što je zbog Nemanjinog privremenog odsustva, na autorskim pesmama bubnjeve svirao Vladimir Bogosavljević.

„No one but you“, „French“ i „Harley Davidson“ smo postavili za vas ispod teksta, a basista beogradskog benda je za čitaoce portala RockSvirke.com komentarisao njihova autorska ostvarenja.

„Autor i pevač Strahinja, bio je na moru prošle godine i tamo viđao jednu zgodnu žensku iz Sombora. Zacopao se do ušiju u nju i napisao pesmu nazvanu po njoj. E sad, on je mislio da će to biti suviše providno, te je rekao sebi: ’Daj da napišem neku pesmu tipa – bila je sa mnom, a više nije.’ Tako je pesma ’No one but you’ nastala na egzotičnom mestu, inspirisana jednom Majom. ‘French’ je brza pesmica u nekom starogradskom francuskom stilu. Bilo je u planu da ubacimo i harmoniku, međutim, zbog određenih nesporazuma, to se nije dogodilo. Ipak, pesma odiše neverovatnim duhom i veseljem“ – kaže basista Dušan Vasiljević.

Prateće vokale na ovim pesmama, otpevala je Katarina Gojković, učesnica finala prošlogodišnjeg takmičenja „Ja imam talenat.“

„Katarina je ušla u gluvu sobu da snimi svoj deo. Sve je besprekorno otpevala, ali nama se sve vreme činilo da nešto nedostaje. Na kraju smo shvatili da je devojka zaboravila da stavi slušalice! Producent i snimatelj Gaga i mi smo bili šokirani njenim savršenim tajmingom i intonacijom“ – objašnjava basista Katarinin talenat.

„’Harley Davidson’ opisuje našu ljubav i divljenje pomenutom markom motora i to je jedna čvrsta i jaka hard rock pesma, idealna za brzu vožnju kolima, kamionom ili bilo čime – njen zvuk vas, jednostavno, nosi“ – opisuje Dušan Vasiljević treću i za sada poslednju objavljenu autorsku pesmu svog benda.

„Smatramo da u našoj muzici mogu da uživaju sve generacije, a osim tekstova na engleskom, trudimo se da pišemo i na našem, srpskom jeziku, ne bi li sve to bilo opšte prihvaćeno. Nadamo se uspehu, jer smatramo da možemo da održavamo duh pravog rock and roll-a živim“ – kaže Dušan u ime The Fleeing Students-a, a vama u nastavku prepuštamo da procenite koliko su u pravu.

(Visited 36 times, 1 visits today)