Trovači iz Diseldorfa pravac za Zagreb, Beograd, Novi Sad i Zrenjanin


TrovačiEnergična mešavina ska, reggae i punk muzike na srpskom i nemačkom jeziku dolazi nam iz Diseldorfa.

Reč je o grupi Trovači koju čine muzičari poreklom iz bivše Jugoslavije. Članovi benda su Danko Rabrenović – vokal i gitara, Boris Rabrenović – gitara i vokali, Atila Đember – bas i vokali, Aleksandar Glišić – bubnjevi, Sven Heilmann – truba i Peter Paul Heinen – trombone.

Turneju po regiji započeće 4. aprila u Zagrebu, klub VIP. Dan kasnije, 5. aprila nastupiće u Domu omladine u Beogradu, zatim 6. aprila u Novom Sadu, klub Route 66 i na kraju 7. aprila, klub Max u Zrenjaninu. Ulaznice za beogradski koncert su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 300 din. Na dan koncerta cena će biti 400 din.

Po energiji i minimalizmu vrlo bliski novotalasnim bendovima sa početka 80-ih, Trovači su ipak autentični svojim zvukom i humorom. Dok je njihov album prvenac „Balkanplatte“ (2004), u produkciji Vlade Divljana (ex. Idoli), bio svojevrsan omaž jugoslovenskom novom talasu, bend se na albumu „Kuku Lele“ (2007) predstavio prvi put i autorskim materijalom. Na poziv NDR televizije 2008-e gostuju na Grand Prix Žurci u Hamburgu, za vreme Eurovision Song Contest-a u Beogradu. U evrovizijskoj noći sviraju pred 30.000 ljudi, a u direktnom TV prenosu ih je videlo oko 7.000.000 ARD gledaoca. Trećim albumom „Malo Morgen“ (2010) Trovači su još jednom obišli celu Nemačku svirajući u 20 gradova. Trovači u svojim pesmama opisuju život u exilu, poigravaju se gastarbajterskim klišeima i srceparajućim temama, no pre svega pozivaju na ples.

  • Foto: Dobrivoie Kerpenisan
(Visited 119 times, 1 visits today)