Trio Sveti u Bitefu


Trio Sveti @ Bitef Art Cafe, BeogradU ponedeljak, 13. avgusta od 22h svi poklonici dobre muzike, a posebno jazz-a, imaće priliku da uživaju uz trio „Sveti“ u Bitef Art Cafe-u u Beogradu.

Cena karte je 250 dinara i kupuje se na ulazu u klub.

Trio Sveti čine bubnjar Marko Đorđević, klavijaturista Vasil Hadžimanov i gitarista Branko Trijić. Ovaj trio je pravi izraz poštovanja i ljubavi koji članovi ukazuju i muzici i publici i jedan prema drugome. Svirka koju nikako ne treba propustiti.

Marko Đorđević

Predvodnik internacionalne grupe Sveti, stacioniran u Njujorku, a domaći džez auditorijum je imao priliku da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine.

Modern Drummer magazin ga naziva „bubnjarem svetske klase“ i „pravim inovatorom“, dok je sajt Jazz.com nazvao njegov poslednji album „virtuoznim“. Sarađivao je sa Lajonelom Lukiom (Lionel Loueke), Vejnom Krancom (Wayne Krantz), Erikom Luisom (Eric Lewis), Aronom Goldbergom (Aaron Goldberg) i drugima. Nedavno je uvrsten u knjigu The New Face Of Jazz, kojoj su tema najznačajniji jazz muzičari našeg vremena.

Vasil Hadžimanov

Najpoznatiji kao predvodnik VH banda, vodećeg fusion sastava na ovim prostorima, a odnedavno je i stalni klavijaturista grupe Darkwood Dub. Školovao se na čuvenom Berklee-u, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Met Gerison (Matt Garrison), Rodni Holms (Rodney Holmes), Dejvid Bini (David Binney), Deni Sedovnik (Danny Sedownick), itd.

Branko Trijić

Učio je gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića-Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa Decom Loših Muzicara, Rambom Amadeusom, Vasil Hadžimanov bendom i drugima. Predvodi i svoju grupu Konzilium.

(Visited 103 times, 1 visits today)