Trio Sveti u Bitef Art Cafe-u


Trio Sveti @ Bitef Art Cafe, BeogradSutra, 23. maja od 22h svi poklonici dobre muzike, a posebno jazz-a, imaće priliku da uživaju uz trio „Sveti“ u Bitef Art Cafe-u u Beogradu.

Cena karte 250 dinara.

Trio Sveti čine bubnjar Marko Đorđević, klavijaturista Vasil Hadžimanov i gitarista Branko Trijić. Ovaj trio je pravi izraz poštovanja i ljubavi koji članovi ukazuju i muzici i publici i jedan prema drugome. Svirka koju nikako ne treba propustiti.

Marko Đorđević

Predvodnik internacionalne grupe Sveti, stacioniran u Njujorku, a domaći džez auditorijum je imao priliku da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine.

Modern Drummer magazin ga naziva „bubnjarem svetske klase“ i „pravim inovatorom“, dok je sajt Jazz.com nazvao njegov poslednji album „virtuoznim“. Sarađivao je sa Lionelom Louekeom, Wayneom Krantzom, Ericom Lewisom, Aaronom Goldbergom i drugima. Nedavno je uvrsten u knjigu The New Face Of Jazz, kojoj su tema najznačajniji jazz muzičari našeg vremena.

Vasil Hadžimanov

Najpoznatiji kao predvodnik VH banda, vodećeg fusion sastava na ovim prostorima, a odnedavno je i stalni klavijaturista grupe Darkwood Dub. Školovao se na čuvenom Berklee-u, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison, Rodney Holmes, David Binney, Danny Sedownick, itd.

Branko Trijić

Učio je gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića-Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa Decom Loših Muzicara, Rambom Amadeusom, Vasil Hadžimanov bendom i drugima. Predvodi i svoju grupu Konzilium.

(Visited 61 times, 1 visits today)