Trio Sveti sutra na letnjoj sceni Bitef Art Cafe-a


trio SVETI Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov & Branko Trijić„Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na tradicionalni letnji koncert: trio SVETI Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov & Branko Trijić, ili kako ih kolege nazivaju, muzičari muzičara.“ Sa ovim saopštenjem se oglasio Bitef Art Cafe, Summer stage povodom sutrašnjeg koncerta.

Ovaj trio je pravi izraz poštovanja i ljubavi koji članovi ukazuju muzici, publici i jedan drugome.

Marko Đorđević

Predvodnik internacionalne grupe Sveti, stacioniran u Njujorku, a domaći džez auditorijum je imao priliku da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine.

Modern Drummer magazin ga naziva „bubnjarem svetske klase“ i „pravim inovatorom“, dok je sajt Jazz.com nazvao njegov poslednji album „virtuoznim“. Sarađivao je sa Lajonelom Luekeom (Lionel Loueke), Vejnom Krancom (Wayne Krantz), Erikom Luisom (Eric Lewis), Aronom Goldbergom (Aaron Goldberg) i drugima. Nedavno je uvršten u knjigu The New Face Of Jazz, kojoj su tema najznačajniji džez muzičari našeg vremena.

http://www.allaboutjazz.com/something-beautiful-marko-djordjevic-goalkeeper-records-review-by-john-ephland.php#.U575OJR_uoP

Vasil Hadžimanov

Najpoznatiji kao predvodnik VH banda, vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima i stalni klavijaturista grupe Darkwood Dub. Školovao se na čuvenom Berkliju, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Met Garison (Matt Garrison), Rodni Holms (Rodney Holmes), Dejvid Bini (David Binney), Deni Sedovnik (Danny Sedownick), itd.

Branko Trijić

Učio je gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića-Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa Decom Loših Muzičara, Rambom Amadeusom, Vasil Hadžimanov bendom i drugima. Predvodi i svoju grupu Konzilium.

Cena karte je 350 dinara. Kupuje se na ulazu u klub na samo veče koncerta.

(Visited 97 times, 1 visits today)