Triksi Vitli objavila debitantski album „Fourth Corner“


Trixie WhitleyNovo muzičko ime dvadesetšestogodišnja Triksi Vitli (Trixie Whitley) iz Bruklina, 29. januara objavila je svoj debitanstski album pod nazivom „Fourth Corner“. Album se pojavio 11. februara u Evropi, dok će svoju promociju u Velikoj Britaniji doživeti 5. marta.

Producent na albumu je Tomas Barlet (Thomas Bartlett). U prethodnim godinama Tomas koji je poznat i kao pijanista i pevač, sarađivao je svirajući na turnejama sa bendovima poput: The National, Antony and the Johnsons, Martha Wainwright, Glen Hansard (i sa The Frames i The Swell Season) i Bebel Gilberto.

Triksi je poznata i kao ćerka pevača i tekstopisca Krisa Vitlija (Chris Whitley), sa kojim je nekoliko puta sarađivala na njegovim albumima, i to na: „Terra Incognita“ (1997), „Rocket House“ (2001), „Pigs Will Fly“ (2003) i „Soft Dangerous Shores“ (2005).

Muzika koju Triksi stvara mogla bi se opisati kao energična mešavina alternativnog roka, soula i bluz–roka.

Sve popularnija pevačica i tekstopisac trenutno je na velikoj solo turneji po evopskim i američkim gradovima. Turneja će trajati do 12. marta, a u toku nje obićiće Nemačku, Austriju, Belgiju, Francusku i dr.

Pre albuma „Fourth Corner”, izdala je nekoliko EP-a: “Strong Blood” (2008), “The Engine” (2009) i “Live at Rockwood Music Hall” (2011).

Možete pogledati spot za pesmu „Need Your Love“ kao najavni singl koji je režirao Anton Koen (Anton Coene) koji je sniman u snegom pokrivenom Velikom kanjonu.

(Visited 47 times, 1 visits today)