Treći Long Night festival 30. marta u Domu omladine


Long Night FestivalTreći Long Night festival održaće se 30. marta u tri dvorane Doma omladine Beograda. Nastupiće 15-ak domaćih, regionalnih i stranih izvođača, prva poznata imena su Partibrejkers i Jinx, dok će imena ostalih izvođača organizator i koncertna agencija Long Play saopštiti u narednih nekoliko nedelja.

Među njima će se naći jedno legendarno ime britanske scene kao i jedan domaći bend na čiji se porvatak čeka već dugi niz godina.

Partibrejkers su nedavno počeli i rad na novom albumu čiji je radni naziv “Sirotinjsko carstvo”. Nedavni intervju sa Canetom, frontmenom benda, možete pročitati ovde. Slavljeničku turneju po regionu povodom 30 godina benda, Partibrejkers su počeli prošle zime trijumfalnim koncertom pred preko 5.000 posetilaca u krcatoj beogradskoj Hali sportova, o čemu svedoči nedavni singl/spot “Noćas u gradu”. Da je tako bilo i na njihovom koncertu u Novom Sadu svedoči i ovaj tekst.

Poznati zagrebački pop bend Jinx nastupom na Long Night vraća se na ponovo u Dom Omladine, gde su prošlog februara u sali “Amerikana” svirali pred oko 1.000 posetilaca. Njihovi poznati hitovi su: “Tamo gdje je sve po mome”, “Na čemu si ti”, “Smijem se” i sa aktuelnog CD albuma “Diksilend” (2010) “Da smo se voljeli manje” i “Uzeli su me na zub”.

Festival Long Night održava se tradicionalno u noći kada se prelazi sa zimskog na letnje računanje vremena, a pomeranjem kazaljke sat unapred festival biva formalno produžen za sat vremena (kazaljke u dva časa ujutro se pomeraju jedan čas unapred na tri iza ponoći).

Prvi Long Night festival održan je 24. marta 2011. pred oko 2.000 posetilaca, kao proslava deset godina uspešnog poslovanja Long Play-a iz Beograda. U toku njega je nastupilo 12 domaćih i regionalnih bendova, poput Rundek Cargo trija, Letu štuke, Block Out-a, Ramba Amadeusa, Magnifica, Superhiksa i drugih.

Drugi Long Night desio se 24. marta 2012. godine, pred oko 2.500 posetilaca u DOB-u gde su nastupili legendarni pankeri Buzzcocks, kultni Godfathers, uz Hladno pivo, Damira Urbana, Jarbole, Autopark, Kanda Kodžu i Nebojšu

Ulaznice za ovaj događaj prodaju se na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim po ceni od 1.300 dinara, ali samo do 14. februara. Nakon toga iznosiće 1.500 dinara.

(I kupovinom ulaznice za Long Night 3 možete ostvariti značajnu pogodnost u okviru Loyalty Card akcije koncertne agencije Long Play! Vlasnik personalizovane Long Play Loyalty Card dobija povlasticu da može besplatno posetiti svaki osmi Long Play koncert! Vlasnik Long Play Loyalty Card može postati svaki kupac ulaznice za neki od Long Play koncerata. Sa kupljenom ulaznicom za taj ili neki drugi Long Play koncert potrebno je doći u sedište koncertne agencije Long Play u Beogradu, Majke Jevrosime 42/19, četvrtkom od 13:00 do 14:00, ostaviti lične podatke i odmah se preuže preuzeti Long Play Loyality Card.)

(Visited 67 times, 1 visits today)