Treći studijski album novosadskog sastava Prkos Drumski dostupan za besplatno preuzimanje


Prkos Drumski - Alhemija (prednja)

RockSvirke.com s ponosom vam predstavljaju novi album novosadskog sastava Prkos Drumski pod nazivom „Alhemija“. Pesme koje se nalaze na albumu rezultat su trogodišnje akumulacije iskustva, putovanja, koncertnog i sporadičnog studijskog rada, a najposle – prijateljstva koje je uvek bilo stvaralačka osnova ovog nekonvencionalnog benda.

Kako su pesme na albumu uglavnom bile svirane na nastupima u protekle tri godine, ploča je praktično kolekcija već poznatih stvari, uz poneko iznenađenje. Na „Alhemiji“ se nalazi jedanaest numera. Neke su, poput pesme „Šaman“, odavno koncertni standardi, neke su nadahnuta reinterpretacija pesme koja je već zabeležena na drugom albumu grupe („Dolazi Vreme“), neke su rezultat internacionalne saradnje s drugim autorima („Šumski put“), a neke su se u drugačijim verzijama već pojavljivale na kompilacijama izdavačke kuće Brlog Records („Vilindar“). Pojedine pesme, poput naslovne numere „Alhemija“, stare su koliko i sam sastav – celih deset godina, ali su tek sada dobile adekvatnu studijsku odeždu.

Prepoznatljiv koncept autorskog i glasovnog varijeteta i ovde se pokazuje kao srž poetike grupe. Miloš Zubac, vođa sastava, insistirao je na tom konceptu još od prvih dana, od prvog albuma i ostao mu je veran do danas. Glavni autorski i vokalni doprinos ovde pripada Sonji Šešliji i njemu, a karakteristični treći glas, uvek prisutan na albumima grupe Prkos Drumski, ovog puta podelile su Dragana Zubac i Sanja Marković. Naročit pečat albumu dali su momci iz pobratimskog sastava Olovni Ples, koji su svirali na tri pesme, a pevali u pesmi „Šaman“. Alhemija je snimana u beogradskom studiju Miloša Drobnjakovića (Sound Guru Studios), a izdavač je Kreativni centar Vigvam iz Novog Sada. Produkciju i dizajn izdanja potpisuje Miloš Drobnjaković.

Album Alhemija snimili su Miloš Zubac (glas, gitara), Sonja Šešlija (glas, gitara, prateći glas), Vanja Srdić (perkusije), Miloš Drobnjaković (bas, električna mandolina, programiranje, usna harmonika) i Sanja Marković (glas, saksofon, perkusije, diple, prateći glas). U snimanju su učestvovali i stari članovi Prkosa Drumskog – Aleksandar Milivojević Kum (gitara), Dragana Zubac (glas, prateći glas) i Nevena Stefanović Gonazales (glas, gitara), te Ewald Spiss (lauta), Bojan Rađenović (bubanj, prateći glas), Vjeran Pavlović (bas, prateći glas), Stipe Periša (prateći glas) i Siniša Mladenović (prateći glas).

Album je izdat pod etiketom: Kreativni centar Vigvam (fizičko) i RockSvirke (online izdanje).

Datum izdavanja: 07. januar 2013.

Kontakt: office@rocksvirke.com

Prkos Drumski - Alhemija (zadnja)

(Visited 102 times, 1 visits today)