TOP 10@10 – Gibonni


GibonniGibonni lično odabrao svojih deset spotova.

U susret koncertu koji će Zlatan Stipišić, poznatiji kao Gibonni, održati u Puli u subotu, 27. avgusta, i u Novom Sadu 1. oktobra, Gibonni je lično odabrao svojih deset spotova za MTV-jevu emisiju Top 10 @ 10, koju možete da pogledate u četvrtak, 25. avgusta u 10:00.

Gibonni je jedan od najpopularnijih pop pevača u regionu, a ni jedan kantautor u Hrvatskoj nije toliko jednoglasno hvaljen i nagrađivan od strane publike i kritike kao on za svoje albume i pesme.

Gibonni je muzičku karijeru započeo sredinom osamdesetih kao pevač u grupi Osmi putnik. Početkom devedesetih odlučuje se na solo karijeru i već 1991. objavljuje prvi album ”Sa mnom ili bez mene”. Slede albumi ‘‘Noina arka” (1993), ”Kruna od perja” (1995) i ”Ruža vjetrova” (1997), a nižu se hitovi ”Lipa moja”, ”Tempera”, ”Dvije duše”, ‘‘Ako me nosiš na duši”, ”Ej vapore” i drugi. Album ‘‘Judi, zviri i beštimje” koji je 1999. izašao u izdanju Dallas Recordsa, bio je najprodavaniji album godine u Hrvatskoj i Sloveniji. Na ovom albumu našle su se hit pesme ”Činim pravu stvar”, ”Projdi vilo”, ”Ja ću budan sanjati”, a kritika mu je dodelila titulu najboljeg albuma dekade.

Godine 2001. objavljen je ”Mirakul”, album koji je samo u Hrvatskoj dostigao tiraž od 70.000 primeraka. Na naredni album nazvan ”Unca fibre” publika je čekala gotovo pet godina. Godine 2010. Dallas Records objavljuje novi album “Toleranca” na kojem se izdvaja nekoliko uspešnih singlova poput “Žeđam”, “Toleranca” i “Zamoli Me (Možda ti je ispod časti)”.

Posle ovoliko hitova i nagrada, nema sumnje da će Gibonni napravati odlične koncerte u Puli i Novom Sadu, a do tada uživajte u pesmama koje je on lično odabrao za MTV-jevu emisiju Top 10@10 u četvrtak u 10:00.

(Visited 159 times, 1 visits today)