Tom Waits prvi put uživo izvodi pesme sa novog albuma u emisiji David Letterman-a


Tom WaitsNekoliko pesama sa aktuelnog albuma „Bad As Me“ iz 2011. godine, legendarni pevač i tekstopisac Tom Waits otpevaće večeras 9. jula u „Late Show“-u David Letterman-a, a sutradan i u emisiji „Late Night with Jimmy Fallon.“

Na pevačevom znaničnom sajtu, osim najave, pominju se i muzičari koji će sa njim nastupiti: njegov sin Casey Waits kao bubnjar, naravno basista Larry Taylor, gitaristi David Hidalgo i Big Bill Morganfield i klavijaturista Augie Meyers.

Tom Waits, čovek čiji glas zvuči „kao da se natapao u buretu sa burbonom, nekoliko meseci dimio u pušnici, a onda istrčao na ulicu gde ga je pregazio automobil,“ započeo je karijeru ranih 70-ih, objavio 17 albuma i smatra se jednim od najznačajnijih muzičara današnjice koji služi kao inspiracija i Bob Dylan-u.

„Bad As Me“ objavljen je prošle godine i sadži 13 regularnih i tri bonus pesme. Na njemu je radila standardna ekipa nadarenih muzičara i dugogodišnja producentkinja, koautorka i supruga pevača – Kathleen Brennan. Album je od kritičara dobio izuzetne komplimente, što u slučaju Tom Waits-a nije neobično. „Svaka pesma bi mogla da bude film,“ „Moćno kao i sve što on radi,“ „Waits ostaje čovek sa hiljadu glasova: grubi lavež, ludačko kevtanje, čežnjivo šaputanje, nisko roptanje obavijeno živopisnim slikama,“ neki su od opisa pesama i glasa koje čine novi album.

(Visited 43 times, 1 visits today)