Tom Vejts novim spotom prekinuo neizvesnost


Tom Vejts (Tom Waits) - Hell Broke LuceSvi koji verno prate rad Toma Vejtsa (Tom Waits) mogli su da primete da je protekla nedelja bila puna nagoveštaja onoga što je planirano za današnji dan, 7. avgust, kao nešto veliko. Spekulacije tipa: Da li je u pitanju nova turneja? Nova pesma? Ne. Ispostavilo se da su sva nagađanja prekinuta današnjim objavljivanjem novog spota za pesmu „Hell Broke Luce“ sa poslednjeg studijskog albuma „Bad As Me“ iz 2011. godine koji možete pogledati u nastavku teksta.

Spot je bio izvor raznim nadrealnim slikama objavljenim na Vejtsovom zvaničnom sajtu u toku protekle nedelje, sa piratskim povezom preko oka,istočnjačkom sabljom i tompusom u ustima do podvodne slike gde je okružen ajkulama koje su se u spotu ispostavile da su podmornice.

Režiran od strane Meta Mehurina (Matt Mahurin), spot je kao i tekst pesme pun anti ratne retorike gde Vejts vuče na užetu malu kuću po razorenom pejzažu, preko okeana okružen ratnom flotom i ispod vode praćen od strane kockastih ajkula podmornica.

Vejts se obratio saopštenjem povodom spekulacija koje je ostavio svojim tragovima: „Kao što je većina vas pretpostavljala, to je turneja… turneja sile!“. Pevač je rekao da on i Ketlin Brenan (Kathleen Brennan), njegova žena i saradnik u pisanju tekstova zamišljaju pesmu kao „prosvećenog obučenog narednika viče teške istine o ratu novoj grupi regruta.“

Uverite se sami da li je to u pitanju.

(Visited 82 times, 1 visits today)