Tom Morelo, M.I.A., Pi Džej Harvi, Mobi – glas podrške za Edvarda Snoudena


Tom MorelloSuzan Sarandon (Susan Sarandon), Vigo Mortensen (Viggo Mortensen) i Rasel Brend (Russell Brand) takođe su potpisali izjavu podrške.

Više od 50 muzičara, glumaca i ostalih bitnijih javnih ličnosti potpisalo je izjavu podrške Edvardu Snoudenu (Edward Snowden), WikiLeaks–u, kao i individualcima i organizacijama koje ohrabruju borbu protiv prisluškivanja.

Među muzičarima potpisnicima su i Tom Morelo (Tom Morello), M.I.A., Pi Džej Harvi (PJ Harvey), Turston Mur (Thurston Moore), Mobi (Moby) and Bob Nastanovič (Bob Nastanovich). Od glumaca i reditelja tu su Alfonso Kuaron (Alfonso Cuaròn), Teri Gilijam (Terry Gilliam), Susan Sarandon, Rasel Brend, Vigo Mortensen, Piter Sarsgard (Peter Sarsgaard) i Pamela Anderson. Politički komentator Noa Čomski (Noam Chomsky) i dizajnerka Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood) su takođe podržali ovu akciju.

U izjavi se navodi: „Mi podržavamo ove hrabre borce protiv korupcije (whistleblowers) i izdavače koji rizikuju svoj život i karijeru zarad borbe za pravdu i istinu. Zahvaljujući hrabrosti Danijela Elsberga< (Daniel Ellsberg), Čelzi Meninga (Chelsea Manning), Džeremi Hamonda (Jeremy Hammond) i Edvarda Snoudena, javnost konačno može da sazna za ratne zločine, korupciju, masovni nadzor i zloupotreba vlasti od strane vlade SAD i drugih vlada širom sveta. WikiLeaks je od suštinskog značaja za neustrašivu posvećenost u odbrani ovih izvore i objavljivanje istine.“

(Visited 90 times, 1 visits today)