Tom Jork, Peti Smit i Fli na zajedničkom live albumu – „Pathway to Paris Live“


Pathway To Paris Live (Album Cover)Prošle godine u decembru, tokom održavanja konferencije o klimatskim promenama ispred Ujedinjenih nacija u Parizu, održan je koncert „Pathway to Paris“ u klubu Le Trianon na kome su učestvovali Tom Jork (Thom Yorke), Peti Smit (Patti Smith) i basista benda Red Hot Chilli Peppers, Fli (Flea) kao i mnogi drugi.

Muzičari su se udružili u ovom projektu kako bi podigli svest o klimatskim promenama. Tom Jork je svirao solo set pesama iz repertoara grupe Radiohead uključujući nove pesme „The Numbers“ „Desert Island Disk“ sa aktuelnog albuma A Moon Shaped Pool.

Sa istog događaja je 27. jula objavljen album koji sadrži jedanaest pesama i šest govora uključijući verziju pesme „Bloom“ na klaviru, kao i „People Have the Power“ i „Wing“ od Peti Smit, dok se Fli pojavljuje sa Vorenom Elisom (Warren Ellis) na pesmi „Two Suits“.

Ideja za Pathway to Paris je potekla od kćerke Pati Smit, Džes Pariz Smit (Jesse Paris Smith), kao i poznate čelistkinje i borca za očuvanje okoline, Rebece Fun (Rebecca Foon).

(Visited 314 times, 1 visits today)