Točak na festivalu PRiČA!


PRiČA Festival @ Čačak - Radomir Mihajlović TočakProteklog vikenda održan je prvi festival piva i rokenrola u Čačku – PRiČA! Kao što je i najavljeno u ulici Braće Glišić nastupilo je osam izvođača, sa početkom celog programa od 21 čas. Organizatori su rešili da ne otkrivaju ko je gost iznenađenja, pa je tako preko 2000 posetioca festivala bilo u šoku kada se na bini pojavio Radomir Mihajlović Točak!

PRiČA je počela tačno na vreme, desetominutnim intro-om. Već u ranim časovima okupio se veliki broj ljudi. Svirala je Krvna Grupa, a posle prve pesme, na bini im se pridružio R.M. Točak. U svom obraćanju dao je veliku podršku PRiČI, a onda se uhvatio gitare i zasvirao. Atmosfera u publici je bila magična.

U festivalskom prostoru, sa leve strane su se nalazile točilice sa pivom, sa desne štand sa majicama i dresovima PRiČA festa. Ovaj festival ima i verovatno jedan od najboljih bekstejdževa. Preko 40 izvođača se nalazilo u „Srpskom pabu“, svaki bend je imao svoj sto, a novinari svoj boks, u bašti lokala su se nalazili prijatelji a kroz baštu se dolazilo do stepenica koje su izvođače vodile na binu.

PRiČA Festival @ Čačak - Svi učesnici

Posle Krvne Grupe, na scenu izlaze Osvajači. U četrdesetominutnom programu Osvajača su se našli najveći hitovi, poput „Možda nebo zna“, „Gde da pobegnem“ i drugih koje je publika pevala zajedno sa njima. Sledeći bend na sceni je Odgovor koji izvodi svoje autorske numere već dobro poznate čačanskoj publici, poput „Ustani kreni“ i „Miris ljubavi“. Za kraj nastupa Odgovor izvodi popularnu čačansku pesmu „Melanholija“.

Okupljena masa uživa u zvuku rokenrola i piva a festival broji posetu od preko 2000 ljudi. Sledeći nastupa beogradski Trigger, odličan bend new-metal orjentacije. Pevačica benda Milena peva ex-yu hitove u prepoznaljivom aranžmanu benda. Nakon Triggera, na binu izlazi 357. Ređaju se numere „Jedna je Srbija“, „Hriste Bože“ i druge. U jednom trenutku je Hadži-Nikola naterao veliku većinu mase da čučne. Na binu potom izlazi najmlađi bend, Za Dž. Oni izvode svoje autorske numere i potvrđuju da su jedan od najboljih mladih bendova. Naredni sati festivala su predviđeni za takozvani afterparti uz dva benda. Digitalna draga izvodi nekoliko pesama u svom stilu. Za sam, kraj izlaze Vesele Osamdesete, koje u svom repertoaru imaju samo najveće hitove iz tog vremenskog perioda.

Većina posetioca je ostala do samog kraja programa. Prvi festival piva i rokenrola je protekao u odličnoj atmosferi.

PRiČA Festival @ Čačak - Publika

  • Foto: Nikola Kujundžić
(Visited 103 times, 1 visits today)