“To be punk warm up party“ u Gun klubu


spermbirds_gun“To be punk warm up party“  odrzaće se u petak, 25.maja u Gun klubu u Beogradu) kao party zagrevanja pred peti To be punk festival. Publici će se predstaviti 3 benda : Spermbirds (Nemačka), Proleće (Novi Sad) i Tea break ( Beograd) .

Spermbirds, jedan od najboljih i najvažnijih evropskih hardcore punk bendova posle 21 godinu konačno dolazi u Srbiju. Pre više od 25 godina, svojim debi albumom „Something To Prove“ postavili su standarde, a punk klasici poput „Try Again“, „My God Rides A Skateboard“, „You Are Not A Punk“ ostaće večni hitovi. Ekipa Nemaca predvođena pevačem Lee Hollisom, rođenim Amerikancem, izgradila je svoje ime svirajući brojne koncerte širom kontinenta u drugoj polovini 80-ih. Njihov treći album „Common Thread“ iz 1990, s pravom je u pet najslušanijih u Novom Sadu među generacijom koja je u to vreme iznela scenu na svojim plećima. Kada je Lee 1994. napustio bend zamenio ga je Ken House, takođe Amerikanac, s kojim su Spermbirds snimili dva albuma i dospeli na nemačku top listu. Dve godine kasnije bend prestaje sa radom, ali se 1999. ponovo vraća sa Lee-jem na čelu, nakon čega su usledile turneje u Južnoj Africi i Australiji, dva odlična albuma i turneja sa američkim hardcore legendama Youth Of Today, kojom su Spermbirds obeležili 30. rođendan.

Kao podrška nemcima nastupaće novosadski hardcore veterani Proleće koji će na ovom koncertu predstaviti svoj novi album “Žene odlaze u svemir“, i beogradski Tea Break koji je pre nešto više od mesec dana snimio spot za drugi singl sa albuma “Second Hand Hero”, pesmu “The Sign”. Biće to sjajno zagrevanje za peti To Be Punk Festival, koji se u Novom Sadu održava u Fabrici u subotu i nedelju 26. i 27. maja.Koncert poćinje u 21h, a karte po ceni od 800 dinara mogu se kupiti u Music Shopu Felix u Beogradu, kao i u CD shopu Mungos u Novom Sadu.

(Visited 28 times, 1 visits today)