Tizzies i Po kratkom postupku na zatvaranju koncertne sezone u CK13 (nagradna igra)


tizziesGarage punk rock bend Tizzies kao prošle godine zatvoriće koncertnu sezonu u Omladinskom centru CK13 u subotu 29. decembra. Kao gosti nastupiće punk rock bend iz Beške, Po kratkom postupku.

Svirku Tizzisa karakterišu Štajnini žestoki gitarski rifovi, Ozijevo jedinstveno, neštedljivo sviranje bubnjeva, Srđanove sirove, distorzirane bas deonice i najvažnije, Borisov scenski nastup. Od mirnog momka koji za šankom pije pivo, Boris se pretvara u ludilo na i ispod bine obučen u narandžasti kombinezon. Pored svojih pesama, koje je pisao Saša i za par muziku napisao Srđan, bend izvodi obrade The Clash-a, Fugazi-a, Ramones-a, Motörhead-a, Misfits-a.

Bend Po kratkom postupku je nastao 2002. godine u Beški. Glavni motiv za to je bio da se dobro zabave svirajuci muziku koju vole. U početku su svirali obrade bendova KUD Idijoti, Goblini, Džukele, Hladno Pivo, Ritam Nereda… ali ubrzo su počeli da stvaraju i autorske pesme. Muziku doživljavaju kao idealno sredstvo za pretvaranje svega negativnog  u nesto dobro i pozitivno.

RockSvirke uz saradnju sa bendovima će vam pomoći da se nađete u centru dešavanja.

Prva dva čitaoca koji tačno odgovore na nagradno pitanje dobiće po jednu kartu za najavljenu svirku.

Odgovor je potrebno napisati u komentaru ispod ovog teksta do subote 29. decembra u 12 časova (direktno na sajtu, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu).

Prosto je kao i pitanje koje sledi za sve učesnike nagradne igre:

Koju pesmu od Balaševića je obradio Tizzies?

Ukoliko imate problema s postavljanjem komentara, molimo da pošaljete odgovor mejlom na office@rocksvirke.com

S dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

Početak ove svirke zakazan je za 22h, a ulaznica je 200 dinara.

(Visited 68 times, 1 visits today)