Threesome predstavio spot za pesmu „Wahine“


ThreesomeBeogradski instrumentalni surf pank trio Threesome predstavio je spot za numeru „Wahine” sa albuma Adriatica izdatog 2011. godine.

Threesome prže od početka 2010. godine. Nakon samo nekoliko meseci rada snimaju svoj prvi EP koji prima veoma pozitivne kritike i bendu donosi nagradu Popboksa za najbolji novi bend. Threesome uskoro kreće sa nastupima širom balkanskog regiona i učestvuje na brojnim festivalima. Između ostalih, 2010. nastupa na banjalučkom festivalu Demofest gde odnosi prvu nagradu (snimanje albuma i video spota). Svoj album prvenac Adriatica izdaje u oktobru iste godine u obliku ploče, CD-a, kao i u digitalnom formatu od strane najveće američke izdavačke kuće koja se bavi surf muzikom – Double Crown Records. Threesome su lepo dočekani i u Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Švajcarskoj, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hervegovini, Makedoniji i Srbiji.

Pesma „Wahine“ (žena surfer) predstavlja uzbudljivu surf avanturu prožetu mračnim i agresivnim deonicama koje potom bivaju rastopljene u nežnije i melodičnije delove pesme koji pozivaju na ples. U pesmi se oseća stalno prisustvo borbe i besa koje na ekranu postaje evidentno. Za režiju, kameru i montažu spota bio je zadužen Stefan Đorđević, a u samoj realizaciji spota učestvovao je veliki broj aktera među kojima je i skejt tim Kolos. Spot je snimljen u Boru i prikazuje grupu muškaraca koji vode bitku sami sa sobom udarajući sopstvena lica pesnicama, do scene koja na neki način donosi katarzu sa radošću koju ista grupa doživljava paleći baklje u mraku i praveći pravi svetlosni šou. Ono što sledi jeste obračun naših junaka sa grupom muškarca obučenih u dresove igrača američkog fudbala. Sve u svemu, energija koju ove scene donose svakako prati energiju pesme koja se kreće od prilično destruktivne do isceljujuće.

Threesome trenutno radi na materijalu za svoj sledeći album koji nesumnjivo svi iščekujemo sa radošću. Sudeći po njihovim rečima, sledeći spot možemo očekivati u 2014. godini.

(Visited 102 times, 1 visits today)