Thee Oh Sees, Repetitor, Chresus Jist u KC Drugstore


Koncert Thee Oh Sees, Repetitor, Chresus JistU Kulturnom centru Drugstore u nedelju 28. jula nastupiće legendarna muzička postava Thee Oh Sees.

Istorija muzičara u bendu Thee Oh Sees se sastoji od niz pokušaja spajanja i stvaranja raznih bendova. Zajednička karakteristika im je kalifornijski rok-grandž zvuk, jedinstven samo za taj deo sveta. Nakon raspada bendova Coachwhips i Pink and Brown u San Francisku, izdvojio se veoma značajan lik, Džon Dvajer (John Dwyer). Ovaj tip je vokalista izuzetnih mogućnosti, i gitarista koji na svom instrumentu izvodi deonice različitih žanrova. Brutalni hard-noise-rock (Coachwhips, The Hospitals, Pink and Brown) koji se može osetiti u njegovom sviranju, kao i folk –pop eksperimentisanje sa primesama elektronike (Zeigenbock Kopf / OCS / The Ohsees / Thee Oh Sees). Kasnije, krajem 90-ih, Dvajer se osamostaljuje i eksperimentiše sa psohodeličnim zvucima snimljenim u sopstveno izumljenim kućnim uslovima.

Za Thee Oh Sees je bilo potrebno nekoliko muzičkih iskustava i izdanja, i ličnih usavršavanja kako bi se ono najbolje iskoristilo od svakog člana benda. Ono što je bend danas predstavlja niz godina promena, eksperimentisanja, rizikovanja, lutanja, traganja za sopstevnim stilom.  Džon Dvajer je svojim doprinosom učinio da se kreativnost i buntovnost stope i da se napravi nešto posebno, autentično.

Gosti na ovom koncertu će biti Repetitor i Chresus Jist.

Koncert u Beogradu je zakazan za nedelju, 28. jul u bašti kluba KC Drugstore na adresi Bulevar Vojvode Bojovića 4 u Beogradu.

Pretrodaja @ Pinball Wizard Records (TC EUROCENTAR, Makedonska 30, local br. 15): od 2. do 13. jula – 1000 dinara, od 15. do 27. jula 1300 dinara i na ulazu u KC Drugstore – 1500 dinara.

(Visited 97 times, 1 visits today)