The Winery Dogs – „Oblivion“ (singl)


The Winery DogsThe Winery Dogs je rezultat spajanja snažnih aduta iz poznatih i slavnih grupa. Riči Kotzen (Ritchie Kotzen – gitara ; Poison), Bili Šien (Billy Sheehan – bas ; Steve Vai, David Lee Roth) i Majk Portnoj (Mike Portnoy – bubanj ; Dream Theater) su spojeni u moćni trio, supergrupu, koja iza sebe imas dva albuma.

Sa poslednjeg albuma Hot Streak, objavljen je singl i spot za pesmu „Oblivion“. Moćna i snažna hard rok numera sa mašinski preciznim sviranjem bubnja sa, naravno, duplom bas pedalom, standardne ubedljive gitarske deonice uz kraći solo, visoki „power“ vokal.

Ono što ostavlja najjači utisak i najduže ostaje u uhu je bas linija u pesmi, koja apsolutno upotpunjuje i opravdava ulogu bas gitare u trio sastavima. Kroz celu pesmu podlogu čini virtouzna bas melodija, koja u jednom trenutku preuzima ulogu solo gitare. Dugo nismo imali na sceni kvalitetan trio u kome svaki član zadovoljava svoju sviračku ulogu. Album je objavljen prošle godine od strane izdavačke kuće Loud & Proud Records.

Evropski deo turneje startuju 29.01. iz Kelna, a nama najbliži koncert je 17.02. u Budimpešti za koji smo organizovali prevoz iz Beograda.

(Visited 81 times, 1 visits today)