The Weather Station – Thirty (singl)


Tamara Lindeman, kanadska muzičarka i kantautorka objavila je čevrti studijski album koji nosi naziv Weather Station.Ovaj naziv albuma nosi epitet istoimeni, a razlog tome je što ova autorka nastupa upravo pod ovim imenom – The Weather Station. Na ovom albumu se nalazi vodeći singl „Thirty“ koji pokazuje sav muzički entuzijazam Tamare Lindeman.

Kako sama priznaje, ceo život je bila okružena muzičarima, naročito muškim, a doživela je i poređenja sa Nilom Jangom (Neil Young) i sa Džoni Mičel (Joni Mitchell). Slušajući pažljivije ova poređenja mogu da se potvrde. Bazirana na pop folku i akustičnoj muzici, podseća na šezdesete. Vokal je visok, ubedljiv ali i tamniji, gotovo tenorski, a ono što je najbolji adut za konkretnu pesmu je tempo i dinamičnost. Kako pesma traje tako se i pojačava i primat preuzimaju ostali instrumenti.

Iako i ova pesma može da se svrsta u visoko traženi indi pravac, ona je ipak iznad „običnih“ i lakih , slatkastih akustičnih pesama, jer nas podseća na ozbiljne akustične i poluakustične radove slavnih kantaautora.

(Visited 28 times, 1 visits today)